Barnens rättigheter ska sättas i fokus

Nancy Olsson, Åke Sandqvist och Anna Lexne från föreningen Bromsa. - Foto: Faton Pasho

Föreningen slår på stort – anordnar tre dagar istället för en.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

För mer än ett år sedan startade föreningen Bromsa sin verksamhet runt om i länet. Då bjöds olika samhällsinstanser in till en informationsdag om barnens rättigheter vid våld och andra övergrepp.

Under hösten satsar föreningen stort. Då blir det inte bara en informationsdag utan tre föreläsningar istället.

– Förra året körde vi en heldag. I år väljer vi att slå på stort med tre föreläsningar för alla, säger Nancy Olsson och fortsätter.

– I fjol bjöd vi in yrkesgrupper men i år har vi valt att bjuda in samtliga. Det handlar om barns rättigheter och vi vill nå ut till alla då det är allas ansvar, mitt, ditt och samhällsmedborgarnas ansvar att hjälpa barnen.

Bland föreläsarna som kommer finnas på plats är advokat Eva Johansson, författarparet Emelie och Andreas Sjölander samt Lena Jenisch från Länsstyrelsen. Alla föreläsningar kommer att hållas på Kulturhuset Kristallen i Nybro.

– Vi vill att så många som möjligt kommer då det här handlar om barnens vardag. Det är händelser och andra ageranden som vi måste våga prata om och vi måste göra det tillsammans, säger Nancy.

Föreningen Bromsa kommer i och med föreläsningarna även att utmana samtliga kommuner i länet till en insamling.

– Världens barn-insamlingen pågick alldeles nyligen. Kan länsborna skänka lika mycket pengar i sponsring till oss hade det varit fantastiskt. Även våra barn i Sverige behöver hjälp, varför inte hjälpa på plats då, säger Nancy.

Åke Sandqvist från Emmaboda och Anna Lexne från Kalmar är en del av föreningen Bromsa. Duon vill att även drabbade och de som behöver stöd hör av sig till föreningen.

– Alla kan höra av sig till oss. Vi hjälper mer än gärna till med olika situationer som barn ställs mot, avslutar Åke och Anna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar