Laddar

VM-medalj till Orreforstjej: ”Har nog inte förstått det än”

En överlycklig Sussie Grönberg beger sig ikväll hem från Kanada och väntas landa i Sverige på onsdag kväll. Men med en VM-medalj runt halsen lär hemresan säkert gå lättare än någonsin. "Jag är så stolt", säger hon.

delningar

Efter nästan två veckor i Kanada börjar ikväll hemfärden för Orreforstjejen Sussie Grönberg. Men hon lär flyga lätt. Det blev nämligen ett VM-brons sent inatt svensk tid.

När 24Nybro når Sussie Grönberg är hon lyrisk. 

– Jag har nog inte riktigt förstått att det är en VM-medalj än. Jag är så stolt över mina hundar.

Tillsammans med Sussie har hundarna Zero, Dumbo och Cooper varit med i Kanada. Och det var i stafetten där Cooper var draghund som medaljen kom.

Emmy Näslund med hunden Viggo sprang första sträckan. Hon växlade sedan över till mig och Cooper som körde kickbike. Vi växlade till Patrik Jadsten och hunden Vinna som avslutade den 2,5 kilometer långa sträckan och då blev det ett brons, säger en överlycklig Sussie Grönberg.

Hon ser tillbaka på sin tid i Kanada och är mer än nöjd med vad hon själv och hundarna har presterat. I en-spann blev det en 12:e placeringen av 29 startande. I två-spann blev det en 5:e placering av 26 startande och i stafetten blev det alltså en bronsmedalj.

– Jag är riktigt nöjd med tanken på att dom inte delade på tjejer och killar som man egentligen gör i tävlingarna, säger Sussie, och fortsätter:

– Det har varit en fantastisk vecka. Det var en väldigt bra tävling där alla var supertrevliga. Fina banor och mycket folk.