Laddar

Vikings testade Rögleback: ”Spelskicklig”

19-åringen tränade två pass med Nybro Vikings.

delningar

För Viktor Jonsson och Fredrik Falk blev det inget vidare spel i Vikingströjan efter att klubben i samförstånd med spelarna inte valt att förlänga kontrakten.

Med sex backar i truppen ekar det tomt bakom om någon skulle gå sönder – vilket har fått föreningen att ge sig ut på marknaden.

I torsdags och fredags förra veckan var 19-åringen från Rögle, Gustav Jäderberg i Liljas Arena för att testa på med Nybro Vikings. 

– Jag var där och tränade två träningar förra veckan. Det var kul och bra för min utveckling att komma ut och tävla mot seniorer, säger han till 24Nybro.

Rögle-junioren med Växjö Lakers som moderklubb känner sig redo om Nybro Vikings skulle höra av sig.

– Jag finns tillgänglig för utlåning till Nybro om det skulle saknas någon back. Något mer har det inte sagt, säger Gustav och fortsätter.

– Som sagt så är inget mer bestämt än att jag är tillgänglig om Nybro skulle bli av med någon back.

För de som inte har koll på dig – vad är du att tillföra Nybro Vikings om en utlåning skulle bli aktuell? – Jag ser mig själv som en spelskicklig back som gillar att vårda pucken och läsa av spelet på ett smart sätt, avslutar han.

Den 189 centimeter store backen har på 19 superelit-matcher hunnit med att producera ett mål och sex assist för Rögle BK. 

Relaterade artiklar