Vikings tappade ledning – och viktiga poäng: "Riktig besvikelse"

. - Foto: Faton Pasho

Mörrum avgjorde matchen i förlängning.

delningar

Nybro Vikings hade chansen att sätta rejäl press på Kalmar HC i jakten på en playoff-plats när laget gästade Mörrum i Jössarinken under fredagskvällen. Hade Vikings vunnit matchen skulle KHC behöva göra detsamma när de tar emot Halmstad HF under söndagen för att ta jämna steg med Vikiings.

Men så blev det inte. Istället blev det bara en pinne till Vikings efter att laget förlorat på sudden death i en jämn match.

Det var dock Nybro Vikings som började matchen bäst när de tog ledningen med 1-0 efter mål att Johan Järlefelt spräckt målnollan i den sjunde minuten, vilket också blev resultatet när slutsignalen för den första perioden ljöd.

Den andra perioden hann nästan bli fyra minuter gammal när hemmalaget Mörrum kvitterade till 1-1, vilket också blev pausresultatet.

Kvällens sista period slutade mållös och förlängning väntade i Jössarinken. Där kunde hemmalaget Mörrum dra det längsta strået och när drygt två och en halv minut var spelad var matchen avgjord. Vikings fick åka hem till Nybro med en pinne i bagaget.

Vikingstränaren Nicklas Vikström var dock mer positiv efter fredagens match än han varit de föregående två.

– Idag kände jag igen grabbarna. Det var bra fart och ett härligt driv i hela matchen. Mörrum bjöd upp till en bra hockeymatch och det var det sista lilla som saknades idag. Vi skapade lägen och körde som ett lag och laginsatsen var jag väldigt nöjd med, säger han.

Vad är det som gör att ni inte vinner matchen?

– Pucken ville inte in helt enkelt. Vi hade bra flyt, men det var bara det sista lilla som saknades. Så det är bara att åka hem, tjura ikväll och ladda om inför nästa match på söndag.

I och med Vikings poängtapp kan Kalmar HC gå om i tabellen om de vinner hemma mot Halmstad HF under söndagen och om Nybro Vikings tappar poäng mot Tyringe.

Johan Järlefelt, som gjorde Nybro Vikings enda mål under kvällen var nedstämd efter matchen.

– Det var en riktig besvikelse. Man blir frustrerad över att vi inte åker hit och vinner ikväll. Det är inte alls vad vi hade tänkt oss eller pratat om, så det är klart att man är besviken. Vi ska vinna den här matchen och vi vet hur viktigt det är i tabellen, säger han och fortsätter:

– Men vi kan inte gräva ned oss alltför mycket, det är bara att åka hem och ladda om och åka till Tyringe för att ta tre poäng, det finns inget annat som vi pratar om just nu. Vi måste rannsaka oss själva och få bort besvikelsen och ta tre poäng på söndag.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar