Vikings tappade ledning och föll i derbyt: "Blev kanske för nöjda"

2-0 efter sju minuter, Vikings föll trots drömstarten.

delningar

Det var upplagt för en riktig derbyfest när ettan skulle möta tvåan i VårEttans sjätte omgång. Gästande Nybro Vikings hade fem poängs försprång till antagonisten tre mil österut, Kalmar HC inför fredagskvällens match i Iffehallen. Men avståndet krympte efter att Vikings tappat en 2-0-ledning och till slut förlorat matchen med 3-2.

Men det var trots allt gästerna som började matchen bäst och redan efter en minut hade Markus Palmberg gjort 1-0 till Vikings framspelad av Fredrik Strömgren. Sex minuter senare small det igen bakom Alexander Nilsson som vaktade Kalmars bur när Alex Ek tryckt in 2-0 till Vikings.

– Vi kom ut och spelade väldigt avslappnat och gjorde det vi skulle. Det studsade med oss och vi hade spelet, men efter det så bjöd vi in dem lite i matchen, säger en av målskyttarna, Alex Ek.

Matchen jämnade ut sig efter Vikings chockstart och när signalen ljöd för pausvila stod det fortfarande 0-2 på resultattavlan.

– Vi var bättre i inledningen av första, men sen blev vi kanske lite för nöjda och gick ned oss och bjöd in dem i matchen, säger Ek.

Den andra perioden var väldigt jämn och kantades av utvisningar. Men det dröjde till Kalmars tredje numerära överläge innan man lyckades få hål på Alexander Johansson i Vikingsmålet. Sebastian Ottosson höll sig framme vid målet och petade in reduceringen i den 38:e minuten.

– Det blev lite slarvigt från vår sida i den andra perioden. Det var som att vi låg och väntade på läget istället för att göra klart i vår egen zon.

När drygt fem minuter hade gått av den tredje perioden kunde Kalmar HC kvittera genom Evan Allen efter passning av Kim Runermark. Och knappt tre minuter senare höll sig samme Allen framme igen, återigen assisterad av Runermark. 3-2 till Kalmar och vändningen var fullbordad. Nybro lyckades inte få till någon riktig forcering. Kalmar höll undan och vann till slut matchen med 3-2.

– Det är ett bra lag vi möter och när det är så här pass tajta matcher så märker man att det är avsluten som avgör. De fick dit dem och inte vi. Det är jäkligt surt för jag tycker ändå att vi gjorde en helt okej match. Men vi slarvade lite i försvarszonen idag.

Två poäng skiljer, nu lever serien i allra högsta grad?

– Man får räkna med att de kommer gå rent, förutom matcherna mot oss, det är dags att vi vinner. Men jag tror att det står mellan oss just nu, även om vi inte kan räkna bort Dalen.

FAKTA

Kalmar HC – Nybro Vikings 3-2 (2-0, 1-0, 2-0)

Målskyttar, Kalmar HC: Evan Allen 2, Sebastian Ottosson

Målskyttar, Nybro Vikings: Markus Palmberg, Alex Ek

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar