Laddar

Vikings ska hitta tillbaka till vinnarspåret mot nykomlingen

Förlust i seriefinalen senast – nu vill Vikings hitta tillbaka till den goda formen när laget gästar nykomlingen HA74.

delningar

Första förlusten för säsongen kom i söndags, när Nybro Vikings förlorade hemma mot toppkonkurrenten Kristianstad med 4-1 inför 1 730 åskådare i Liljas Arena.

Dessförinnan hade laget radat upp idel segrar i seriespelet och var inne i en fin vinst-streak – vilket tog slut i och med förlusten.

– Vi var bristfälliga mot Kristianstad senast. Passningskvalitén fanns inte där och vi hade ingen fart i spelet. Vi var inte riktigt är i söndags, säger tränaren Andreas Holfelt. 

På onsdag har man chans att hitta tillbaka till vinnarspåret igen när formstarka Vikings åker till Sävsjö för att möta nykomlingen HA74. 

– Vi vill komma upp igen och börja vinna matcher. Vi måste ta lärdom från i söndags och komma tillbaks. Det handlar om att ha bättre tålamod och ge kompisen bättre läge, säger Andreas Holfelt.

Nykomlingen har fått en tuff start i hockeyettan. Laget parkerar sig sist i tabellen efter att ha tagit en trepoängare på sex matcher och den kom i andra omgången mot Hanhals hemma.

I HA74 hittar vi den tidigare Nybrospelaren Kristian Frisk som inför i år återvände till moderklubben. Forwarden har stått för ett mål och fyra assist så här i inledningen av säsongen.

För Vikings del blir det ett målvaktsbyte på onsdag – när Hugo Fagerblom tar över målvaktsspaden.

– Vi kommer att ha samma trupp som senast förutom att Fagerblom kommer stå. Det var bestämt redan innan matchen mot Kristianstad att Hugo skulle vakta kassen mot HA74, avslutar Andreas.

Relaterade artiklar