Laddar

Vikings sänkte Tyringe när Fransson hade lekstuga

Nybro Vikings tog revansch efter förlusten senast. Laget vann borta mot Tyringe med 7-2.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Tre skakiga matcher i rad och endast tre poäng inspelade – det var ett Nybro Vikings som åkte ner till Skåne med kniven mot strupen när Tyringe stod för motståndet under söndagskvällen.

Gästerna från Nybro fick en trevande start i inledningen av matchen. Alex Ek pricksköt 1-0 i powerplay och Dennis Santesson gjorde 2-0 innan periodsignalen gick. Men Vikings skulle skaka till.

2-0 blev snabbt till 2-2 i inledningen av andra perioden när Tyringes Mark Corbett och Nybrosonen Andreas Anarp satte varsitt mål. Men Nybro skakade av sig målen snabbt och en annan Nybroson satte ton i matchen.

Patrik Fransson satte både 3-2 och 4-2, innan han assisterade fram till 5-2 och 6-2 när Vikings vann med hela 7-2.

– Ja det här behövdes verkligen. Vi fick en trevande start i början och kom in i det bättre och bättre. Vi fick 2-0 hyfsat tidigt men tappade flow när de gick upp till 2-2. Vi lyckades vända på det och ta igen, vilket var starkt, säger forwarden.

Hur viktigt var den här segern i och med att de senaste resultaten?

– Det här var bra för självförtroendet. Vi var i princip tvungna att vinna för att ha något med playoffplatsen att göra så det var skönt, säger han och fortsätter.

– Vi behöver gå rent för att ha någon möjlighet att knipa förstaplatsen så den här segern var väldigt viktig.

Två mål och två assist från din sida – hur kändes det där ute ikväll?

– Det kändes bra. Jag trivs bra med Robin Kokkonen och Fredrik Strömgren. Vi fungerade bra ihop mot Mörrum fastän vi inte fick någon utdelning. I dag fick jag fina passningar till målen så det var skoj där ute, avslutar han.

Nybro är i och med vinsten kvar på förstaplatsen, en poäng före Kalmar HC som har en match mindre spelad.

Relaterade artiklar