Laddar

Vikings-produkt nära återkomst till moderklubben

Mycket talar för att 19-årige Fabian Axelsson blir Nybro Vikings första nyförvärv. "Muntligt är vi rätt överens. Det kan bli klart den här veckan", säger han.

delningar

Fortfarande har inte Nybro Vikings presenterat säsongens första nyförvärv. Men snart kan det vara dags. Och mycket talar för att det blir 19-årige forwarden Fabian Axelsson (lillebror till tidigare Vikings-backen Casper Axelsson), som de senaste säsongerna har spelat i IKO Oskarshamns J18/20-lag.

Den gångna säsongen har Axelsson även fått prova på spel i allsvenskan med IKO – där det blev sju matcher och ett mål. Fabian Axelsson ska vara nära att skriva på ett kontrakt med moderklubben Nybro Vikings, något Axelsson inte förnekar.

– Muntligt är vi rätt överens. Det kan bli klart den här veckan, säger Axelsson som tidigare har tackat nej till Karlskrona HK:s J20-lag.

Oskarshamn vill ha honom kvar i J20-laget, men forwarden är sugen på seniorhockey.

– Nybro hörde av sig rätt tidigt efter att säsongen var slut. De har även tittat på matcher som jag har spelat. Sedan kallas den södra ettan ”lilla allsvenskan”. Serien håller en hög klass. Tanken att få en grund i seniorhockey för att sedan ta nästa steg, säger han.

Vad är du för en typ av spelare? – Jag spelar en smart hockey och försöker att anpassa situationerna till min egen kapacitet. Jag krånglar inte till det i onödan. Det är hårt jobb i varje byte som gäller och jag är inte den stora poänggöraren i laget. Jag tycker om att spela tufft och är ingen finlirare.

Supportrarna gillar att ha egna produkter i laget… – Ja, man blir väl populär om man skulle komma hem, säger Fabian Axelsson och skrattar.

Relaterade artiklar