Vikings kan ha hittat sin tränare: "Vi är i slutfasen"

Klubbchef Rasmus Aro, Nybro Vikings. - Foto: Arkiv

Nybro Vikings jobbar intensivt med att hitta en tränare: "Vi hoppas göra klart med någon under mars månad".

delningar

Nybro Vikings säsong fick ett tidigt slut när laget missade att ta sig till playoff efter att ha slutat trea i Vårettan södra.

För en vecka sedan gick klubben ut och meddelade att man tänker spänna bågen till nästkommande säsong.

"Vi höjer ribban och riktar vår målsättning enligt att Nybro Vikings IF ska vara ett lag som tar sig till Allettan, spelar Playoff och är med i kampen om en plats i Kvalserien till Hockeyallsvenskan", skrev föreningen.

Sedan dess har det florerat en hel del rykten angående tränarbiten som Vikings jobbar intensivt med att få klart. HV71 guldtränare Johan Lindbom, Per Ljusteräng och Mikael Tisell är några av namnen som har placerats i Nybro Vikings.

– Jasså där ser man. Nej jag har inte haft kontakt med Nybro Vikings, säger Per Ljusteräng när 24Nybro når honom via telefon.

– Vi är i slutfasen med tränarbiten. Vi jobbar mot ett par namn och vi hoppas göra klart med någon under mars månad, säger klubbchef Rasmus Aro och fortsätter.

– Det är en process och vi har goda förhoppningar på att lösa den uppgiften.

Det har gått rykten om HV71:s guldtränare Johan Lindbom och Barometern har varit i kontakt med Mikael Tisell som har bekräftat att ni för samtal.

– Jag vill egentligen inte kommentera några namn men det är klart att vi har pratat med Tisell. Han är ett spännande namn. Sedan har vi ett namn till vi jobbar mot, säger han och fortsätter.

– Vi har fokuserat på att hitta en erfaren tränaren som vi tror skulle passa bra hos oss.

Sportchef?

– Det ligger lite öppet i dagsläget beroende på vem som blir tränare givetvis. Det vi vet är att det kommer finnas någon slags sportgrupp, säger han.

Och truppen?

– Vi har pratat med alla i befintlig trupp. Några har vi inlett samtal med kontraktsdiskussioner och vi har givetvis även tittat på några nya spelare. Det händer mycket bakom kulisserna, avslutar Rasmus Aro.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar