Laddar

Vikings greppade sista strået mot allettan: "Vi var det bättre laget"

Nybro Vikings hemmaslog serieettan Vimmerby med 4-2 och tog sista chansen att nå Allettan.

delningar

Nybro Vikings hade allettanplatsen i sina egna händer men slarvade bort den i senast matchen borta mot Dalen. Med en matematisk chans klev Nybro Vikings på söndagen ut i Liljas Arena för att ställas mot länskonkurrenten och serieettan Vimmerby i den näst sista omgången av grundserien.

Det började dock inte bra för Vikingarna. Vimmerbys Måns Carlsson hängde dit 1-0 tidigt i den första perioden. I andra kom 2-0 till gästerna efter en kalldusch när Nybro spelade powerplay men sedan vände det.

Nybrotrion Patrik Fransson, Robin Wengdahl och Marcus Mellström ordnade med reduceringen 1-2 innan signalen gick för periodvila.

– Vi fick en spelvändning i mittzon. Fransson hittade fram till Wengdahl och vi fick ett övertag. Robin hittade fram till mig så det var bara att skjuta. Jag fick till ett bra skott i gubbhörnet under plocken, säger Marcus Mellström och fortsätter.

– Det var skönt att spräcka nollan.

Nybro Vikings trampade gasen i botten och i tredje kunde laget kvittera till 2-2 genom Erik Näslund och sedan göra både 3-2 genom Marcus Palmberg och 4-2 genom Johan Järlefelt innan matchen var slut.

– Jag tycker att vi spelade bra i första perioden men fick inte in pucken. Vimmerby tar ledningen och de gör ett mål i boxplay, säger Mellström och fortsätter.

– Vi är dock det bättre laget. Vi slutar aldrig att trumma på utan har ett bra go i hela matchen. Tillslut fick vi utdelning och kunde efter en bra insats i 60 minuter vinna, vilket var väldigt skönt.

Sista omgången väntar Troja samtidigt som resultaten ska gå er väg. Vägen till Allettan ser svår ut.

– Det har hänt större saker förr. Vi har fullt fokus på att slå Troja och tar vi med oss den här insatsen in i den matchen kan allt hända, säger Marcus och avslutar.

– Vi hade en bra och positiv känsla i laget i dag. Vi pushade varandra hela tiden och spelade under stora delar riktigt bra hockey.

Relaterade artiklar