Vikings greppade sista strået mot allettan: "Vi var det bättre laget"

Nybro Vikings hemmaslog serieettan Vimmerby med 4-2 och tog sista chansen att nå Allettan.

delningar

Nybro Vikings hade allettanplatsen i sina egna händer men slarvade bort den i senast matchen borta mot Dalen. Med en matematisk chans klev Nybro Vikings på söndagen ut i Liljas Arena för att ställas mot länskonkurrenten och serieettan Vimmerby i den näst sista omgången av grundserien.

Det började dock inte bra för Vikingarna. Vimmerbys Måns Carlsson hängde dit 1-0 tidigt i den första perioden. I andra kom 2-0 till gästerna efter en kalldusch när Nybro spelade powerplay men sedan vände det.

Nybrotrion Patrik Fransson, Robin Wengdahl och Marcus Mellström ordnade med reduceringen 1-2 innan signalen gick för periodvila.

– Vi fick en spelvändning i mittzon. Fransson hittade fram till Wengdahl och vi fick ett övertag. Robin hittade fram till mig så det var bara att skjuta. Jag fick till ett bra skott i gubbhörnet under plocken, säger Marcus Mellström och fortsätter.

– Det var skönt att spräcka nollan.

Nybro Vikings trampade gasen i botten och i tredje kunde laget kvittera till 2-2 genom Erik Näslund och sedan göra både 3-2 genom Marcus Palmberg och 4-2 genom Johan Järlefelt innan matchen var slut.

– Jag tycker att vi spelade bra i första perioden men fick inte in pucken. Vimmerby tar ledningen och de gör ett mål i boxplay, säger Mellström och fortsätter.

– Vi är dock det bättre laget. Vi slutar aldrig att trumma på utan har ett bra go i hela matchen. Tillslut fick vi utdelning och kunde efter en bra insats i 60 minuter vinna, vilket var väldigt skönt.

Sista omgången väntar Troja samtidigt som resultaten ska gå er väg. Vägen till Allettan ser svår ut.

– Det har hänt större saker förr. Vi har fullt fokus på att slå Troja och tar vi med oss den här insatsen in i den matchen kan allt hända, säger Marcus och avslutar.

– Vi hade en bra och positiv känsla i laget i dag. Vi pushade varandra hela tiden och spelade under stora delar riktigt bra hockey.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar