Verksamheterna prisas: "Har bidragit till att skapa ett bättre Nybro"

Duon fick ta emot pengar av Rotary.

delningar

Under veckan delade Rotary Nybro Glasriket ut sitt projektbidrag riktat till lokala aktiviteter med verksamhet i Nybroområdet. Årets pristagare var ingen mindre än Ria Nybro och Kulturskolan.

– Ria och Kulturskolan har båda bidragit till att skapa ett bättre Nybro. På ett engagerat sätt har eldsjälarna Björn Wennerström (Ria) och Thomas Björklund-Svensson (Kulturskolan) framgångsrikt hittat vägar att möta vuxna och barn som behövt olika stöd i sin livssituation, skriver Rotary i ett mejl till 24Nybro.

Ria har under året utökat sin verksamhet och sysselsätter idag 17 personer och engagerar ett 60-tal volontärer. Verksamheten har nya projekt på gång som att hantera matsvinn från butiker, öppna dagcenter några timmar dagligen, stödja yngre kvinnor samt ge arbetslösa något att lägga händerna på.

– På olika sätt har Ria funnits till för människor som befinner sig i en gråzon i samhället och bidragit till gemenskap och mening i livet, skriver Rotary och fortsätter.

– Kulturskolan har i dagsläget 300 till 400 elever. Här finns utrymme för musik och dans som tillgodoser behov som finns hos barn och ungdomar. Elever med särskilda behov har kunnat ges ett viktigt utrymme och stöd. Kulturaktiviteter är positiva inslag som oftast förmår skapa en bättre livssituation.

Varför prisas de två verksamheterna?

– Ria Nybro och Kulturskolan Nybro är olika men samtidigt lika. Fokus ligger på att möta människor. Barn och vuxna behöver stöd. Detta ser olika ut men leder oftast till en bättre livsmiljö. Såväl Björn som Thomas menar att musik och sång är två viktiga komponenter, avslutar Rotary.

Verksamheterna får ett bidrag på 5 000 kronor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar