Laddar

VD rättade till brister redan samma dag

Arbetsmiljöverket hittade brister hos Orranäs Bruk – något som åtgärdades efter besöket.

delningar

24Nybro kunde tidigare berätta att Arbetsmiljöverket hade varit hos Orranäs bruk i somras för att inspektera företagets arbetsmiljö. Resultatet av inspektionen var av blandad kompott där en del saker fungerade bra och andra kunde förbättras.

En av bristerna var att byggarbetsplatsen var etablerad samtidigt som det inte fanns en upprättad eller tillgänglig arbetsmiljöplan – vilket vd:n Jeanette Lennartsdotter åtgärdade direkt.

– Vi hade ett väldigt sakligt och konstruktivt besök av Arbetsmiljöverket där vi fick till oss bristerna direkt. Vi åtgärdade problemet omgående, redan samma dag som Arbetsmiljöverket var där, säger Jeanette Lennartsdotter, vd för Orranäs Bruk.

Bristerna som hittades var på den tillfälliga byggarbetsplatsen – något som försvann när bygget var klart.

– Jag vill poängtera att det inte fanns några brister i den dagliga arbetsplatsen utan vid den tillfälliga byggarbetsplatsen. Vi åtgärdade problemen samma dag och gjorde som Arbetsmiljöverket rekommenderade, säger Jeanette och fortsätter.

– Vi är glada över den goda dialogen som vi hade med arbetsmiljöverket. Vi kommer se över våra rutiner så att det inte händer igen.