Växande intresse för minigolf när kommunmästerskapet avgjordes

Dubbelt så många ställde upp och tävlade jämfört med åren innan – när kommunmästerskapet i minigolf avgjordes under lördagen.

delningar

Intresset för minigolf har under det senaste året växt något enormt – vilket bekräftades under lördagen kommunmästerskap. Dubbelt så många ställde upp och tävlade, jämfört med åren innan när tävlingen arrangerades.

– Det var 23 stycken tävlande till start, vilket är dubbelt så många som åren innan. Vi hade sex stycken olika klass vilket visar vilket bra intresse det har blivit på minigolfen i Nybro, säger Nicklas Strömberg. 

Innan spelarna begav sig ut för att tävla hölls en tyst minut för att sörja den bortgångna gymnasieeleven som omkom i torsdags.

– Vi började med en tyst minut innan tävlingen och vi i styrelsen spelade även med en svart bindel för att sörja det tragiska som hände samt visa vårt stöd till familj och vänner, säger Nicklas.

De sex olika åldersklasserna avgjordes efter några timmars spel och arrangörerna var nöjda efter tävlingen.

– Det gick bra och allting flöt på som det skulle. Klassen allmän Elit var jämnast och fick avgöras på sudden death. Där drog Jimmy Petersson drog det längsta strået och vann före Nisse Hansson och Uno Klasson. 

Blir det något kommunmästerskap nästa år?

– Ja allt som allt blev det en riktigt bra dag och en väl genomförd tävling. Nästa år kommer vi satsa ännu mer på det här och försöka nå ut till ännu fler, avslutar Nicklas.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.