Utbygget redan fullt – Börjes Logistik & Spedition växer så det knakar

Att satsa på E-handel är sannolikt inget Börjes Logistik & Spedition lär ångra – man växer nämligen så det knakar och har redan fyllt sitt nya lager och fått hyra på annat håll. "Det är otroligt tryck på det här", säger Markus Kinnander.

delningar

Börjes Logistik och Spedition växer. Det berättar Markus Kinnander, affärsutvecklare vid företaget. För lite drygt ett år sedan stod det klart att man skulle bygga ut sitt lager med 3000 kvadratmeter och under sommaren gick de första leveranserna iväg. Nu har man fyllt sitt lager till bredden och höjden vilket gjort att man fått titta närmre på alternativa lösningar – vilka man funnit på Emmabodavägen och Bong Retail Solution. 

– Vi hyr 2000 kvadratmeter där nu, men de börjar också ta slut. Det är otroligt tryck på det här, säger Kinnander.

Trycket har i sin tur medfört att man inom kort kommer att köpa loss en närliggande tomt vid tegelvägen. Men innan man låter uppföra ännu ett lager har man ställd frågan till Bong om att hyra ytterligare 2000 kvadratmeter.

– Att köpa tomten är ett första steg. Att hyra av Bong ger oss andrum och när det börjar bli helt fullt där kan vi börja titta på en byggnation och under tiden hyra in oss i andra fastigheter i Nybro också eventuellt.

Men man väljer att köpa tomten redan nu? – Det är viktigt för oss att vi har helheten. Det är en fråga vi får av våra kunder ibland. Hur möjligheterna till expandering ser ut. Då kan vi berätta att vi äger en tomt där vi har möjlighet att bygga. Men steget från att köpa tomten till att bygga nytt tar tid. Det ska projekteras också.

I och med företagets framfart har flera nyanställningar gjort. Sedan satsningen på E-handel startade har omkring tio nyanställningar gjorts och det väntas bli fler nästa år.

– Sedan samarbetar vi med Nybro Vikings där deras spelare hjälper till att avlasta oss när trycket blir för hårt. Det blir en win-win-situation där de kan erbjuda timjobb till sina spelare och vi får jobbet gjort.

Hur ser det ut med nya kunder nu? – Vi får omkring 3-4 förfrågningar i veckan och de lite mindre kunderna klarar vi av att hantera med den personstyrka vi besitter idag. Men samtidigt är vi i förhandlingar med två väldigt stora företag som kräver 5000 kvadratmeter lager. Blir det verklighet så kommer ett utbygge säkerligen att krävas ganska omgående.

När blir det klart? – Det är en process som med allt annat. Som jag sa så tar sådant här tid. Det kan ta upp till tolv månader men jag hoppas att det börjar röra på sig till hösten.

Något annat man tittar på inför framtiden är bland annat att automatisera med robotar. Då handlar det inte enbart om att en robot ska göra människans arbete. Tvärtom – personalen ska inte ska behöva göra de tunga sysslorna.

– Roboten kan flytta paket som väger mer medan personalen exempelvis packar. I den här branschen här kommer det alltid krävas personal. Men det finns möjlighet att automatisera i framtiden och det har man redan börjat göra ute i Europa, säger Kinnander.

– Samtidigt ska man veta att en människa har lättare att plocka ned ett beställt läppstift än en robot. Men å andra sidan har roboten kanske enklare för att lyfta ned ett stort biljardbord som väger mycket.

Något annat som känns hett för framtiden? – Samma dag-leveranser är något som efterfrågas mycket och något som vi också tittar närmre på.

Är det möjligt? – På vissa orter har det applicerats men väldigt begränsat. Ska vi ha det kommer det krävas samarbeten i de större städerna där vi får ha ett lager i så fall. Men det är möjligt och många i dag vill spara tid – och är stressade. Man kanske vill ha ett par skor till kvällen och är beredd att betala extra för att få dem. Den möjligheten kommer absolut att finnas i framtiden, säger Markus Kinnander.

Att flytta från Nybro är det sista företaget tänker på. Istället ser man Nybro som en nyckel till framgång med lojal personal och låga tomtpriser. Logistiken från kommunen är också god, menar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.