Upprört på fullmäktige under frågestund

Stig-Roland Fagergård (S). - Foto: Faton Pasho

Diskussionen om öppenhet och samarbetsvilja fick avslutas efter lång och hätsk debatt.

delningar

Det blev en hätsk och livlig debatt under kommunfullmäktiges frågestund när Stig-Roland Fagergård (S), valde att ställa en fråga till kommunalrådet Christina Davidson (C) gällande öppenhet och samarbetsvilja.

– Ni har haft ett antal byggmöten med större byggherrar gällande byggandet av trygghetsboendet på Tor utan att bjuda in någon från oppositionen. Vi tolkar det som att ni i alliansen inte vill ge någon insyn. Varför smusslar ni på det här sättet? frågade Fagergård (S) kommunalrådet Davidson (C).

Davidson (C) bekräftade att de hade haft ett antal möten med byggherrar och att upphandlingsenheten höll på att utreda frågan.

– Det händer ofta att företag hör av sig till mig om olika saker och det här är inget smussel. Ni socialdemokrater la fram ett alternativ där ni ville att kommunal bostadsbolaget skulle bygga trygghetsboendet och att ni inte ville ha någon privat aktör, sa Christina.

– Bara för att vi har ett annat förslag innebär det inte att vi inte vill vara med när det ska fattas stora beslut. Det är inte så vårt att ringa vice ordförande, sa Fagergård (S) i en replik.

Den livliga debatten fortsatte när både Markus Lund (S) och Anders Lundell (S) ställde sig upp och fortsatte diskussionen om öppenhet.

– Vi fick reda på att alliansen och tjänstemän hade träffat Örsjö Byalag angående servicepunkten, så jag undrar varför vi inte var inbjudna till det mötet, sa Lund (S).

– Örsjö Byalag uttryckte i mejlet att de ville träffa mig och representanter från alliansen på mötet. De bjöd in till mötet, det var inte kommunen som bjöd in till det. Vi måste ju få träffa föreningar och andra aktörer privat när de bjuder in oss, sa Christina (C).

Anders Lundell (S) gick till attack och menade på att Christina Davidson (C) stred för öppenhet och samarbete när hon satt i opposition men att hon hade ändrat uppfattning nu när hon satt i styret.

– Kommer det vara så i framtiden att ni väljer selektera när vi får och inte får vara med i oppositionen, sa Lundell under fullmäktigemötet (S).

– Jag förstår inte varför ni ska skuldbelägga oss för att vi inte bjuder in till dans. Jag tycker ni använder ett fult spel och försöker skuldbelägga oss. Vissa saker behöver vi diskutera i slutna rum till de kommer upp till beslut, sa Christina Davidson och avslutade.

– Jag blir uppriktigt ledsen och förtvivlad. Ta och självrannsakan er själva lite istället för att skuldbelägga oss hela tiden.

Frågestunden avslutades efter att Moderaternas Daniel Lindvall ställde en ordningsfråga till fullmäktiges ordförande Börje Slättman (S). Politikern menade att frågestunden inte är till för debatt, vilket samtliga parter var medvetna om.

– Då bryter vi där, avslutade Slättman (S).

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar