Unika cykelbutiken i Nybro fortsätter att rulla på bra: "Enorm respons"

Sam's cykel och motor fyllde nyligen ett år – ägaren Sam Olofsson är nöjd med det första året.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

För drygt ett år sedan slog duon Sam Olofsson och Urban Eliasson upp portarna till sin cykel- och motorbutik vid Nejdes gamla lokaler på Långgatan i Nybro.

I början av mars i år fyllde Sam's cykel och motor hela ett år och ägaren Sam Olofsson är nöjd med det gångna året.

– Det har varit ett bra år men tufft. Det har inte varit någon dans på rosor men vi har haft ett stabilt år med många kunder utanför kommunen, säger han och fortsätter.

– Vi har fått en enorm respons från våra kunder, sedan måste vi vara ärliga. Det är jävligt tufft att vara småföretagare i Nybro men det har gått ändå hyfsat.

Vad är det som gör att ni står kvar efter ett år?

– Vi är ju rätt unika i den här regionen. Vi är en standardcykelbutik med ett stort intresse för tävlingar så som linjecykel och mountainbike. Vi är den enda butiken som säljer till exempel DT Swiss hjul, säger Sam Olofsson och fortsätter.

– Sedan är det många som kommer hit för att byta däck, serva sina cyklar och få tips och tricks inför tävlingar och andra evenemang när det gäller cyklar.

Svartbäcksmålas MTB-leder har varit ett starkt bidragande faktor att Sam's cykel och motor har fått bra på mountainbike-delen enligt ägaren.

– Vi har vuxit väldigt stort speciellt inom den grenen med tanke på våra fina MTB-leder i Svartbäcksmåla. De har ökat intresset för mountainbike, säger Sam.

Ett år har gått – hur ser planerna ut i framtiden?

– Vi kommer att köra vidare och försöka utveckla linje- och mountainbike-delen ännu mer. Många är glada att vi finns och vi försöker nå ut till alla. Sedan får man inte glömma bort vi är fortfarande en standardcykelbutik, avslutar Sam.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar