Två raka vinster – då jagar Nybro sin tredje i derbyt

Nybro IBK åker över sundet för att ställas mot SSG: "Vi är taggade".

delningar

Nybro IBK och vårsäsongen brukar rimma bra ihop så ser det ut även i år. Laget har inkasserat fyra vinster av fem matcher sedan årsskiftet och åker över till Öland på fredag för att ställas mot Stenåsa-Sandby-Gårdby IF.

– Det ska bli ett härligt derby som vi alla har sett fram emot. Vi är taggade på att försöka plocka hem tre friska poängs så det är bara gå ut och köra helt enkelt, säger målvakten Ola Holgersson.

Nybro IBK kommer från två raka vinster där lokalkonkurrenten CL98IC besegrades med 8-7 och FBC Karlskrona med 12-10. Nu vill laget plocka tredje raka vinsten när SSG står för motståndet.

– Vi behöver ha rätt fokus på vårt egna spel, där defensiven kommer bli viktig samtidigt som vi behöver våga trycka på framåt, säger Ola och fortsätter.

– Vi har haft bra flyt i offensiven de senaste matcherna och vi ska kriga för att hålla i det. Jag tror att det kommer att bli en hård och tuff match då vi vet att SSG spelar tufft och fysiskt.

Hur har det sett ut på träningarna i veckan?

– Denna veckans träningar har sett bra ut, det har varit bra uppslutning och många som är pigga och krya, så nu är vi taggade på match, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar