Laddar

TV: Yogaövningarna som utmanar dina magmuskler

Emelie Elmes visar fyra utmanande och roliga övningar där magmusklerna får arbeta ordentligt.

delningar

Yoga är inte bara rörlighetsträning och avslappning som många tror. Det är fantastisk träning för musklerna och inte minst för magmuskulaturen. Här visar jag fyra roliga, utmanande och effektiva övningar där både de inre och yttre magmusklerna får jobba ordentligt. Testa direkt eller lägg in dem i ditt nästa träningspass.

Sitt på knä med händerna i golvet. Lyft knäna så högt mot bröstet du kan. Håll kvar i 2-3 sekunder, gå sakta ner igen. För maximal effekt: Tänk aktivering i hela magen.

Stå i hunden (som ett uppochnervänt V). Sträck upp och bak ditt ena ben. För knät mot armbågen på samma sida, mot handleden, mot armbågen igen, och sen tillbaka upp. För maximal effekt: Håll ryggen rak och lång när du står i hunden.

Ligg på rygg med armarna rakt ut och böjda ben. För sakta benen mot ena sidan. För maximal effekt: Vänd innan axeln lyfter mot golvet och pressa knäna lätt mot bröstet genom hela övningen.

Stjärnan! Jag visar denna övning i tre svårighetsgrader. Med knät i golvet, med utsträckta ben eller med en fot i luften. Håll kvar i några andetag innan du byter sida. För maximal effekt: Pressa upp höften mot taket och aktivera bålen.

Emelie Elmes 

 

Relaterade artiklar