Laddar

TV: Tre smoothies som håller dig frisk i höstrusket

24Sveriges träningsskribent Emelie Elmes älskar smoothies. Här bjuder hon på tre av sina personliga favoriter som passar särskilt bra under hösten.

delningar

Vem älskar inte smoothies? Det är gott och du kan variera i oändlighet. Det är bara fantasin och smaken som begränsar.

Här kommer tre smaskiga, färgglada (okej, den andra blev visst inte så färgglad) smoothies som är fullproppade med nyttigheter och som samtidigt smakar gott.

Det är ett perfekt sätt att få i sig vitaminer och antioxidanter och stärka immunförsvaret. I filmen visar jag även ett näst intill revolutionerande sätt att skala mango på!

1. Morot- och apelsinsmoothie

Du behöver: 2 apelsiner 2 morötter 1 äpple En bit ingefära kanel

Gör så här: Kör med fördel morötterna i en råsaftcentrifug, annars kan du som jag skära dem i bitar och koka dem. Kör apelsinerna i en juicepress om du har, annars pressa med handkraft. Riv ingefäran och skär det skalade äpplet i bitar. Kör allt i mixern. OBS. Vänta tills morötterna är kalla om du har kokat dem.

2. Kiwi- och spenatsmoothie

Du behöver: 2 kiwi 1 lime Ett par skedar turkisk yoghurt En stor näve spenat Vatten till önskad konsistens En näve hallon

Gör så här: Skala och skär kiwin i bitar. Pressa i lime. Blanda allt i en mixer.

3. Grönkål- och mangosmoothie

Du behöver: En näve grönkål 1 mango 1 äpple En bit ingefära Lite citron

Gör så här: Skala och skär äpplet och mangon i bitar. Hacka grönkålen och riv ingefäran. Pressa i citron. Blanda hela kalaset i en mixer.

Visste du att… Ingefära sägs minska migrän? Spenat är bra för hjärnan? Citron sägs motverka magsjuka? Kiwi är bra för matsmältningen? Endast 100 gram grönkål innehåller 160% av dagsbehovet av C-vitamin?

Emelie Elmes

 

Relaterade artiklar