TV: Nybrodottern debuterar i ny musiktävling

Foto: Privat

"Det ska bli väldigt spännande", säger Emma Lindblad.

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

För första gången tävlar nu Emma Lindblad i musiktävlingen Startist – en musiktävling för personer med funktionsnedsättning med den virtuella scenen som arena.

Emma har skickat in ett bidrag där hon sjunger låten "Våga vara dig själv" vars text är skriven av en kollega på Mediahuset Kalmar. Och det är även på Mediahuset som musiken är inspelad.

Den 20:e november åker hon sedan upp till Stockaryd för att spela in en musikvideo som sedan kommer att läggas upp på Youtube.

– Det är första gången jag är med i en sådan tävling där man åker till en tv-studio för att tävla. Annars har jag bara tävlat inför en publik. Men det ska bli kul att träffa alla andra deltagare och se hur det går till. Och eftersom jag heller aldrig varit i en tv-studio innan ska det också bli väldigt spännande, säger Emma Lindblad, som ursprungligen är från Nybro men nu bor i Kalmar.

Startists syfte är att skapa möjligheter till en professionell plattform där personers musikaliska talanger ska få en stor spridningseffekt genom musiktävlingen. För efter att alla musikvideos har lagts upp är det sedan är det upp till allmänheten att rösta genom att gilla klippen. 

Tio av bidragen går till slut till final där det kommer finnas en jury bestående av bland annat välkända musik- och mediapersonligheter

– Jag har en konkurrent från Nybro som är med i Glada Bokens Orkester. Och jag tycker också att de är jättebra. Men om vi båda skulle komma till finalen så blir vi nog ovänner, säger Emma och skrattar.

Hur skulle det kännas om du gick och vann Startist?

– Jag är inte ensam. För om jag vinner så vinner även Mediahuset eftersom det är där som låten är född. Men det skulle såklart vara väldigt roligt, avslutar Emma Lindblad.

Se Emma Lindblads bidrag i spelaren nedan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.