Laddar

TV: Julen har flyttat in i populära Kosta

Emil Andersson från Destination Kosta. - Foto: Faton Pasho

Här är årets nyheter inför julmarknaden i Kosta.

delningar

Nu på lördag är det dags för den traditionsfyllda julmarknaden i Kosta, i grannkommunen Lessebo och likt tidigare år har arrangörerna slagit på stort inför den stundande högtiden.

– Det händer ganska mycket egentligen. Dels har vi förberett det här i nästan två månaders tid och byggt upp en artificiell värld, säger Emil Andersson från Destination Kosta och fortsätter.

– Den som ska inviga och förkunna julen är ingen mindre än Ernst Kirchsteiger. Han kommer dra i spaken och tända nästan fem miljoner lampor på området.

Julmarknaden i Kosta har under de senaste åren expanderat explosionsartat och fler och fler väljer att vallfärda dit.

– Egentligen finns julmarknaden i två tappningar här i Kosta. Den ena är den vi kör nu för tredje säsongen i följd, med specialeffekterna. Annars har man haft julmarknad i Kosta sedan 13 - 14 års tid. Så tradition av julmarknad har funnits ett tag, säger Emil.

Hur många besökare har ni haft som mest i Kosta?

– Det är Ernst som har dragit mest men det är en tvetydig siffra som är i det förgångna så jag vågar inte säga det faktiskt, säger Emil.

Om man nu skulle passa på och komma på lördag. Vad är det man inte får missa?

– Jag har en barnkänsla i mig. Vi har köpt en ny skridskobana och en ny karusell, inte ny i den bemärkelsen utan ny för oss, en känsla, avslutar Emil.

Relaterade artiklar