Laddar

TV: Internationellt blandas med lokalt på Regiondagarna

Fokus är på hur länet kan utvecklas.

delningar

Under två dagar arrangeras Regiondagarna på Strand Hotell i Borgholm. Ett årligen återkommande evenemang som arrangeras varje höst. Över 130 deltagare är med på konferensen. Bland annat kommunala företrädare, politiker och tjänstemän. Men också personer som företräder den ideella sektorn, näringslivet och landstinget.

Det har varit standard ett tag att vi träffas här på Strand Hotell. Det har en bra mingelyta och är ett bra ställe att mötas på och föra samtal under andra former än vad vi är vana vid, säger Helena Nilsson, regionförbundets regiondirektör.

Under regiondagarna hålls både workshops och föreläsningar. Huvudtalarna under föreläsningarna är inte lokala utan de kommer från hela Sverige. Bland annat framtidsforskaren Troed Troedsson och Svante Axelsson, vd för Fossilfritt Sverige, håller föreläsningar för deltagarna.

– Vi kombinerar ett internationellt och nationellt perspektiv med ett kommunalt och regionalt perspektiv. Så vi får den stora bilden och trappar ner den till en mindre bild, säger Helena Nilsson

Ulrica Ericsson, kurs och konferensansvarig för regiondagarna, tillägger:

– Många av deltagarna är med under hela konferensen medan andra bara kommer in och föreläser och gör sin grej.

Relaterade artiklar