TV: Han tar över glashyttan i Kalmar: "Är superkul"

När chansen att ta över glashyttan i Västerport i Kalmar kom upp kunde Mathias inte tacka nej.

delningar

I början på 90-talet började Mathias Ripheden från Nybro arbeta med glas. Sedan en tid tillbaka driver han verksamhet i både Kosta och Nybro. Framförallt är det turister han möter i vardagen som han även ibland får sälja glas till. När Dennis Westholm hade bestämt sig för att lämna Västerport i Kalmar kunde Mathias inte hålla sig borta.

– Vi började prata lite löst om det. När jag hade varit och besökt de här lokalerna sa jag till min fru att vi bara inte kunde tacka nej till det här. Folk kommer förbi här hela tiden. Ibland tittar någon in med huvudet och hejar, det blir väldigt intressant under sommartid, säger Mathias som köpte stället.

De anrika lokalerna i Västerport hyrs av Kalmar kommun. Inventarierna har han köpt loss. Utöver den lilla verkstaden har kommer han också att ha en liten butik där man kan köpa glaskonsten.

– Det här är superkul, jag har haft många idéer på produkter som legat i bakhuvudet men inte haft tid till det. I början blir det mycket bassortiment men sedan hoppas jag på att kunna göra lite extra, avslutar Mathias.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar