Turistattraktionen fortsätter expandera: "Safarin har varit en succé"

Ägaren Michael Högström Karlsson fortsätter satsa vidare på Glasrikets älgpark utanför Nybro. - Foto: Axel Brantemo

Ägarna satsar vidare – presenterar nyheter inför kommande säsongen.

delningar

Inför varje år laddar paret Michael och Anneli Högström Karlsson upp med något nytt på Glasrikets älgpark utanför Nybro. Sedan starten för nio år sedan har både verksamheten och antalet besökare växt stadigt för varje år.

I år har ägaren Michael Karlsson valt att satsa vidare på sin lyckosamma park och bygger ut den ytterligare då även dovhjortar ska få plats.

– Vår älgsafari har varit en succé sedan vi öppnade. Nu bygger vi ut hänget för att få plats med fler och kompletterar samtidigt med dovhjortar. Det ger ett mervärde under safarituren för alla besökare, säger Michael.

Förutom älgar och nu dovhjortar finns även en hage med alpackor på området. Totalt har älgparken gått från två älgar och ett partytält när parken öppnade 2010 till något så mycket större.

– Vi håller i detta nu på att bygga ut. Vi växer av egen kraft och vill förbättra oss lite för varje år. När vi öppnade 2010 fanns det två älgar och ett partytält. Det var inte alls som det var nu utan helt annorlunda. I dag har vi 11 älgar och 16 alpackor på området. Nu kompletterar vi även med dovhjortar, säger Michael.

Veckan innan påsk slår Glasrikets älgpark upp dörrarna för årets säsong och följer det tidigare års besöksantal kan det under högsäsongen komma mellan 200 till 300 personer per dag.

Under somrarna letar sig många besökare till älgparken. 70 procent av dem är utländska besökare varav ungefär 40 procent av dem är tyskar. Besökarna ges möjlighet att följa med på en safari in i hägnet där de får mata älgarna från vagnarna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar