Laddar

Tung förlust för Vikings i premiären: ”Onödigt”

Vikings räckte inte till i länsderbyt och Allettan-premiären hemma mot Vimmerby. Slutsiffrorna skrevs till 3-1 för bortalaget.

delningar

Det var uppdukat för en härlig premiär i Allettan när Nybro Vikings tog emot länskonkurrenten Vimmerby inför 1 709 åskådare i Liljas Arena. 

I grundserien blev det två av två vinster mot just Vimmerby och frågan var om det skulle bli tredje gången gillt för Nybro Vikings? Svaret blev: Nej!

Nybro Vikings inledde matchen bäst och skapade några farligheter framför Jonathan Stålberg i mål men det var gästande Vimmerby som tog ledningen i matchen.

Efter att Linus Olsson åkt ut två minuter för hakning kunde Robin Höglund styra in 1-0 ledningen mellan benen på en annars storspelande Alexander Johansson. 

Det dröjde till den tredje perioden innan hemmalaget Nybro Vikings vaknade till och kunde utjämna. Andreas Anarps utvisning höll på att gå ut när Alex Ek testade lyckan. Efter att ha kämpat åt sig pucken och gjort bort en Vimmerbyförsvarare fick Nybroforwarden två chanser mot Stålberg, där den andra hittade in bakom gästernas målvakt.

– Jag tänkte först att ta mig in framför mål men sen såg jag att en back kom mot mig, så försökte ta mig förbi. Pucken stod på högkant och då sköt jag bara och så studsade den in i mål så det var skönt, säger Alex Ek. 

Det lilla hoppet som tändes i Liljas Arena släcktes när Anton Schou först styrde in 2-1 pucken bakom Johansson och när Markus Modigs pricksköt 3-1 målet.

De 1 709 åskådarna fick se Nybro Vikings plocka ut Alexander Johansson i hopp om en reducering men Jonathan Stålberg stängde igen butiken och plockade med sig samtliga tre poäng hem till Vimmerby.

– Surt! Jag tycker vi har matchen. Deras tre målen och alla deras lägen är det vi som bjuder på. Vi faller på våra egna misstag idag. Jag tycker det är som under början av säsongen, att vi har lägen men vi sätter inte vår chanser. Då blir det inga vinster helt enkelt, säger Alex Ek och fortsätter.

– Det som saknades där ute ikväll var mer trafik framför mål. Vi ser deras mål så har dem trafik framför mål. Vi kommer dit men stannar bredvid. Det är de sista detaljerna där vi gör det till 90 procent istället för 100 och det fungerar ibland men man ser att det straffas när vi inte gör det. När det blir fel så blir det fel ordentligt.

Vad var det som saknades där ute ikväll?

– Det blir vi som anpassar oss efter deras spel med långa puckar istället för att vi ska ta tag i det. Man ser att när det blir disciplinerat så är vi ett bättre hockeylag men Vimmerby gillar när det blir det här Hawaii-spelet, för det är så de vill spela. När vi faller in i det så gör dem mål men inte vi, säger han.

Vad krävs i returen på fredag mot just Vimmerby?

– Först och främst disciplinen. Att vi gör jobbet ordentligt i egen zon och sedan ha mer trafik framför mål. Vi måste vara mer rejäla när vi får lägena. Första tio så hade vi jättemånga lägen och sedan sätter dem dit 1-0 efter ett skitskott. Det kunde lika gärna ha varit vi som hade fått det målet istället. Så på fredag gäller det att vi får göra skitmålen, det är så man vinner matcher, säger Ek och fortsätter.

– Det här var onödigt. Varför kastar vi bort tre poäng? Det hade varit skönt att börja med tre poäng, speciellt mot Vimmerby och sedan sätta dit dem igen på fredag men nu får vi ta dem på fredag istället, avslutar han.

Relaterade artiklar