Trotjänaren lägger skridskorna på hyllan: "Nybro Vikings har betytt så pass mycket"

Efter tio raka säsonger och 375 matcher i a-laget väljer Marcus Mellström att avsluta ishockeykarriären.

delningar

Han har varit Nybro Vikings trogen i tio raka säsonger i följd. Efter 375 matcher, 64 mål och 85 assist väljer nu lagkapten Marcus Mellström att lägga skridskorna på hyllan och avsluta sin ishockeykarriär.

– Jag har tagit ett beslut där jag kommer att lägga skridskorna på hyllan och anledningen är att jag kommer behöva ägna mer tid åt mina studier. Ju mer tiden går desto intensivare kommer det att bli, vilket kommer vara omöjligt att kombinera tillsammans med hockeyn det kommande året, säger Mellström och fortsätter.

– Jag kommer givetvis fortsätta träna och hålla igång men jag vill även lägga mer tid med min sambo.

Du har varit ansiktet utåt för Nybro Vikings i många år – vad har föreningen betytt för dig?

– Det är svårt att beskriva med ord. Det har betytt så pass mycket så att jag har valt en karriär där jag har velat utvecklas tillsammans med föreningen. Det är något jag har stått för och är stolt över. Jag har ständigt velat utvecklas här på samma gång även försökt hjälpa min moderförening, säger han och fortsätter.

– Det har varit en fantastisk tid men som jag sa till föreningen. Det har varit en tid med mycket känslor, både positiva och negativa med dalar upp och ner. I det större perspektivet har jag varit otrolig glad och stolt över att få spela så pass många år för Nybro Vikings.

Större delen av karriären har du spenderat i Nybro Vikings – funderade du någon gång hur det var att representera en annan förening?

– Ja det är väl klart att man har tänkt tanken. Jag var i Tingsryd i fyra år men i det stora hela har det alltid fallit tillbaka på att det här i Nybro Vikings jag vill spela. Det är den här tröjan jag vill ha på mig, säger han.

Marcus Mellström och Nybro Vikings har länge gått hand i hand och trots att han släpper klubban och lägger skridskorna på hyllan stänger han inga dörrar till en annan roll i föreningen.

– Det är väl inte klart än. Jag slutar av en anledning där det inte kommer att gå att lägga den tiden som krävs. Jag känner att jag inte vill gå in i något helhjärtat heller, säger han och avslutar.

– Jag känner mycket för föreningen och kommer att hjälpa till i mån av tid. Sedan får vi se vad det blir i för roll men det får framtiden avgöra.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar