Topp tio: Här är höstens mest populära weekendresor

Tower bridge, London. - Foto: Matilda Larsson

Här är städerna dit svenskarna planerar att resa till.

delningar

Går du och funderar på att åka på en weekendresa i höst? Ticket har tagit fram statistik över de mest bokade weekend-städerna i höst.

Bokningarna till Istanbul ökar till exempel med drygt 120 procent.

– Turkiets tapp i resebokningar under de senaste åren har fått konsekvenser även för Istanbul, men detta har nu vänt. Dels är det många som vill återvända, och dels får fler och fler svenska resenärer upp ögonen för staden. Personligen är Istanbul en av mina favoritstäder för en weekendresa, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

London är dock med råge ohotat som det mest populära resmålet för en helgresa, följt av Prag som dock klättrar två placeringar på topplistan.

Fjolårets mest bokade resmål Amsterdam faller dock några placeringar ner till en femteplats. Förutom Istanbul står Helsingfors för en riktig raketökning.

Det är den korta flygtiden och stadens stora utbud av konst, kultur och design har bidragit till att Helsingfors är en av höstens trendigaste weekendstäder.

– Helsingfors är en spännande stad som länge varit lite bortglömd hos svenska resenärer. Det är inte en speciellt stor stad, men perfekt för en weekendresa. Den skandinaviska känslan blandad med ryska influenser är härlig, och dessutom bubblar staden av bra museer, teatrar och fantastisk design, säger Katarina Daniels.

Hit reser svenskarna på weekendresa i höst:

1. London 2. Prag 3. Helsingfors 4. Paris 5. Amsterdam 6. Wien 7. Barcelona 8. Rom 9. Istanbul 10. Lissabon

Källa: Ticket.se, weekendresor hösten 2018 bokat till och med 9 september 2018.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar