Tomten ska rocka fett under jul i Nybro

Birgitta Josefsson, Stig Davidson, Kerstin Elgström, Gunnel Dahlgren. - Foto: Faton Pasho

Arrangörerna kämpar med de sista förberedelserna inför lördagens julskyltning.

delningar

Över 500 tomteluvor har inhandlats, tomten står redo och arrangörerna, Nybro kommun, Nybro Företagsgrupp samt ett par ideella krafter arbetar flitigt med de sista förberedelserna inför lördagens Jul i Nybro.

– Det kommer bli väldigt roligt, säger Birgitta Josefsson som tillsammans med Gunnel Dahlgren har sprungit runt i Nybro centrum de senaste dagarna för att få alltihop att klaffa.

– Vi vill få ut folk till stan för att se hur mycket det händer i vår kära stad. Samtidigt vill vi skapa en ny tradition men då gäller det att alla måste bidra. Det är ingen som vill ha en spökstad, säger Birgitta.

De ideella krafterna har inför årets Jul i Nybro varit en stor resurs för Nybro kommun och Nybro Företagsgrupp.

– Utan de ideella krafterna hade vi inte haft någonting. De är ovärdeliga för oss, säger Helen Karlsson, från NFG.

– Vi har väldigt viktiga samarbetspartners i form av Nybro Vikings som står för all servering under dagen, säger Susanne Stockman från Nybro kommun.

På lördag, den 1 december är det dags för andra upplagan av jul i Nybro. Där blir det en gemensam tomteparad från kommunhuset Balder till Nybro torg, där det utlovas julstämning tillsammans med lokala aktörer och föreningar.

– Vi kommer att ha en tomteparad där vi samlas utanför Balder 12.30. Sedan går vi i gemensam marsch från kommunhuset till torget i Nybro, säger Birgitta och fortsätter.

– Vi har köpt in 500 tomteluvor så vi hoppas att så många som möjligt kommer och deltar. Vi vill dela ut alla.

På torget kommer det under dagen sedan att pågå en hel del aktivitet i form av musikunderhållning, knallar, UF-företag som ställer ut och Lions som ska presentera sina luciakandidater. Dessutom har arrangörerna inför i år ordnat ett litet tivoli för alla barn.

– Vi kommer även att ha en tipsrunda på 30 frågor där två stycken vinnare får en presentkorg på ett värde av 18 000 kronor, säger Birgitta Josefsson.

– Dock är det viktigt att man är kvar på torget när vinnarna presenteras för att ha chans att vinna korgen, fyller Lina Pihl i snabbt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar