Tillbaka efter ridolycka – klar för Falsterbo

Carina Dietrichson och hästen Kleopatra är klara för Falsterbo efter att ha säkrat fjärdeplatsen i amatörtouren – Krafft the Tour of Amateurs.

delningar

Carina Dietrichson från Nybro har sedan en lång tid tillbaka varit hästintresserad. Hon tränade och tävlade i massor tills för drygt elva år sedan då Nybrobon råkade ut för en ridolycka.

– Jag har gjort en otrolig resa. Jag skadade mig för elva år sedan i en ridolycka och fick steloperera ena foten så det är otroligt att jag sitter på en häst i dag faktiskt, säger Carina Dietrichson.

Carina gav aldrig upp utan kämpade sig tillbaka upp på hästryggen. Efter hård träning och elva år senare är hon och hästen Kleopatra klara för Falsterbo.

– Det är ju ett av de största hästtävlingarna som finns. Jag hade alltid som mål att ta mig dit innan jag åkte på skadan. Alla hästintresserade människor samlas i Falsterbo så det är enormt stort att få tävla där, säger Carina.

Via regionala och nationella tävlingar har Carina och hästen Kleopatra skaffat sig en fjärdeplats som är ointaglig.

– Egentligen var det i princip klart i mitte på maj men jag vågade inte tro på det själv. Förra helgen blev det 100 procent klart när vi red i Tingsryd, säger Carina.

Hur känns det att vara tillbaka i Falsterbo som tävlande? 

– Det går inte att greppa det här. Det är så roligt att man är tillbaka efter en lång tid och att man sedan har gjort den här resan tillsammans med sin själsfrände är obeskrivligt, säger Carina.

Vad krävs för att ni ska åka ifrån Falsterbo med en pallplats?

– Det blir tufft! Det handlar om att rida felfritt och trycka gasen i botten om vi ska vinna, avslutar Carina.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.