Laddar

The Tea Room – en av Sveriges bästa

Många är det som åker till Tea Room i Örsjö – och fler lär det bli efter att man blivit med på listan över Sveriges bästa ställen att avnjuta en afternoon tea.

delningar

Under hösten och vinterns ruggigare dagar kan det kanske vara skönt att ge sig av på en liten tripp och avnjuta en god kopp te med smakfulla bakverk. Det tog hotellsöksidan Trivago fasta på och listade Sveriges 20 bästa ställen för att avnjuta en afternoon tea.

På listan som sträckte sig från Stockholm och Göteborg i norr till Skåne och Kvänum i söder fanns det en för många Nybro- och Emmabodabor välkänd tesalong med på listan.

The Tea Room i Örsjö.

”På en avskild landsväg på väg till Örsjö, Ligger The Tea Room i en naturskön liten skogsoas. Inredning, porslin och grundidén kommer direkt från London i England. Här kliver du in i ett både genomtänkt och genuint koncept. Serveringen i sig är som sig bör brittisk och vällagad, och just det att det ligger mitt ute i ingenstans i skogen gör det extra speciellt”, går det att läsa.

Åke Johansson som driver The Tea Room tillsammans med sin fru Maureen Mullen blir glad när han hör att man hamnat på denna lista.

– Det känns givetvis jättebra. Fantastiskt att vi kan vara med på en sådan lista. Jag tror att vi är lite speciella och våra scones är något som folk säger är de bästa de ätit. Sedan har vi satsat mycket på interiör och att få det mysigt och fridfullt. Vi är jätteglada över att ha kommit med.

The Tea Room är dock ute till försäljning i detta nu. För 2,2 miljoner kan man bli ägare av detta unika hus där verksamheten ingår om man önskar det.