Talangfabriken söker medel för unik elitsatsning

Talentcoach vänder sig till kommunerna för att möjliggöra vidare satsning.

delningar

Projektet Talentcoach som startade för åtta år sedan med syfte att ge artister i Kalmar län förutsättningar för en hållbar artistutveckling hemma i länet – har på senare tid haft svårt att bedriva verksamhet.

"Vi vill att ungdomarna så länge som möjligt ska stanna kvar i länet och här utvecklas i sin egen takt", skriver Talentcoach i ett brev till kommunerna runt om i länet.

Projektet handlar om att ge artister möjligheten att utföra och fortsätta med musik även i länet. Historiskt har artister, för att slå igenom, tvingats dra till Stockholm för att ha en chans i musikvärlden men sedan Talentcoach klev in har det inte behövts.

"Genom coaching i sitt artisteri, marknadsföring, ekonomi, entreprenörskap med mera ger vi dem en stabil grund att bygga vidare på. Det nätverk, nationellt och internationellt, som talentcoach har byggt upp under åren står hela tiden till talangernas förfogande", skriver Talentcoach.

Talentcoach som i dag drivs av Länsmusiken och är en del av den ingår dock inte i samverkansmodellen och får således inga statliga pengar till sitt förfogande. Det gör att verksamheten tvingas ut på jakt till kommunerna i länet för att fortsätta med projektet.

"Genom bred förankring och nära dialog med aktörer inom musikbranschen är vi övertygade om att Talentcoach är rätt väg att gå för regionens fortsatta populärmusikutveckling. Att bygga från grunden och stödja talanger är viktigt för musiklivets fortsatta utveckling men även för bilden av Kalmar län och regionens attraktionsvärde. Kalmar län ska vara en region där det är enkelt att verka som artist, låtskrivare, producent eller annan aktör inom musik och närliggande branscher", skriver Talentcoach.

Verksamheten går nu ut och söker stöd för minst tre kronor per invånare i samtliga kommuner i länet.

"Vår övertygelse är att med Talentcoach som grund kan regionens musikliv positionera sig ytterligare på de nationella och internationella arenorna. Detta förutsätter att vi bygger på långsiktig samverkan från grunden i regionen med kommuner, studieförbund och det fria musiklivet", skriver Talentcoach och avslutar.

"För att få denna stadiga grund och möjlighet att utvecklas måste regionala och kommunala medel skjutas till."

FAKTA

Artister från Nybro & Emmaboda som är med i Talentcoach:

Joline Johnsson och Amir Trabulis från Nybro.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar