Laddar

Taktiken klar inför seriefinalen mot Kristianstad

På söndag tar ettan Nybro Vikings emot tvåan Kristianstad i en tidig seriefinal i Liljas Arena.

delningar

Nybro Vikings har fått en kanonstart i inledningen av säsongen. Laget har efter fem spelade matcher spelat in totalt 14 poäng av 15 möjliga och leder hockeyettan södra. 

Två poäng bakom skuggar Kristianstads IK på en andraplats, som efter en plump i premiären borta mot Hanhals, hittat formen och tagit idel segrar efter det.

På söndag brakar de samman när ettan Nybro Vikings tar emot tvåan Kristianstads IK i en tidig seriefinal i Liljas Arena. 

– Det kommer bli en rolig match med mycket publik i hallen. Det är alltid heta matcher mellan oss och Kristianstad. Sedan att det är en seriefinal är en av säsongens höjdpunkter, säger assisterande lagkapten Martin Olsson. 

Inför seriefinalen i hockeyettan södra har föreningen Nybro Vikings slagit rekord i antal förköpsbiljetter och till matchen väntas storpublik.

Det har pratats om en tidig seriefinal – hur ser du på matchen? — Det är väldigt tidigt på säsongen och det återstår väldigt mycket att spela om men som hockeyspelare så gillar man toppmatcherna. Det är roligare och blir alltid en hetare stämning än vanligt, säger Martin Olsson.

Efter två segrar mot Kristianstad på försäsongen är taktiken klar för Nybro Vikings inför söndagens batalj.

– Vi har lyckats läsa av deras spel och haft bra fart under skridskorna mot dem. Vi vet att de har många skickliga spelare och att de är väldigt bra i powerplay. Där ligger deras största hot. Lyckas vi hålla oss borta från utvisningsbåset så ska vi ge dem en ordentlig match på söndag, avslutar Olsson.

Matchen startar 16.00. Har du inte chans att vara på plats så kan du följa matchen live via vår rapportering. Håll utkik på 24Nybro.se under söndagen. 

Relaterade artiklar