Sveriges största pistol har anlänt till museet: "Väger runt hundra kilo"

En tre meter lång pistol har skänkts till James Bond Museet.

delningar

Ljus och Dekor i Halmstad tillverkas olika redskap som används i nöjesbranschen. En av företagets anställda, Robin Andrews från Falkenberg valde att sälja en tre meter lång pistol, även kallad Sveriges största pistol.

– Den har varit med i en föreställning i Göteborg, på Lisebergsteatern. Den hamnade hos oss igen för att den skulle slängas, men många tyckte den var för fin för det, säger Robin Andrews.

Företaget ville först behålla den tre meter långa pistolen och hänga upp den på väggen, likt den fyra meter långa gitarren som de tillverkat och som pryder en företagets väggar men den stora pistolen glömdes bort.

– Men det har inte riktigt hunnits med och den tar mycket plats, så chefen tyckte jag skulle lägga ut den på Blocket, säger Robin och fortsätter.

– Stora saker brukar gå att sälja, för folk tycket det är ganska roligt. Så jag tänkte att jag lägger ut den och ser om någon nappar.

En som inte var sen att höra av sig var Gunnar James Bond Schäfer, som äger James Bond 007 Museet i Nybro Småland.

– Nu finns den tre meter långa James Bond pistolen Walther LP 53 som Sean Connery hade i filmen From Russia With Love på museet i Nybro. Pistolen skänktes till museet, säger Gunnar James Bond Schäfer.

Det tre meter långa vapnet är tillverkat av metall och MDF, en sort träfiberskiva av pressade sågspån. Den uppskattas väga runt hundra kilo.

– Det går att sitta och dansa på den, säger Robin.

Finns det fler liknande pistoler?

- Detta är den enda som finns, det är vi på Ljus och Dekor som designat och tillverkat den, säger han.

Ni har lagt 5000 kronor som utgångspris för vapnet, men skänkte den till Nybros James Bond Museum. Varför?

– En sådan grej kostar rätt mycket att tillverka, så vi lägger ut ett pris och vill ingen köpa så behåller vi den själva. Vi har lite andra saker som vi gjort, som folk erbjuder mycket pengar för, men det har inte alltid varit lämpligt att sälja sådana grejer, säger Robin och avslutar.

– Det beror på var den kommer ifrån och vad den varit med om.

Gunnar Schäfer med Sveriges största pistol i Nybro.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar