Succéstart för Matrummet: "Vi har haft fullsatt alla dagar"

Nybrosonens dröm gick i uppfyllelse – nu har restaurangen vid stationen öppnat.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

24Nybro kunde i början av 2018 avslöja att Western Streetfood med Dennis Dietrichsson i spetsen sökte efter en lokal att verka i.

I mitten av december förra året var det färdigletat för Nybrosonen. Dennis Dietrichsson hade skakat hand med ägaren till 20-elvan Jens Ahlgren och skulle ta över restaurangen vid stationshuset från och med den första januari i år.

28-åringen från Nybro med jobberfarenhet från så väl glashotellet i Kosta som en fiskrestaurang i Stavanger, öppnade för ett tag sedan den populära Western Streetfood.

När han fick nycklarna till restaurangen vid stationshuset satte han genast igång med renoveringen. En och en halv månad senare hade det gamla caféet bytts ut mot en fräsch och stilren restaurang.

– Vi valde att göra det så stilrent som möjligt för att låta maten tala istället, säger Dennis.

Restaurang Matrummet hade premiär i lördags och på bara några dagar har starten för den ny verksamheten varit rent ut sagt en succé.

– Det har varit alldeles fantastiskt. Vi har haft fullsatt från öppningsdagen och det märks att det är ett stort intresse. Vi är jättenöjda så här långt och vi har fått jättebra respons från både nya och gamla kunder så det känns bra, säger han.

Med råvaror från närområdet och svenskt kött har intresset för Matrummet varit stor de inledande dagarna.

– Maten har gått som smör och det är stort intresse, vilket är ett bra betyg för oss. Sedan vet vi vad vi serverar, vi serverar kött från de lokala gårdarna runt omkring och alltid svenska råvaror, vilket är extra kul, säger han och avslutar.

– När man vet vilka råvaror man har att göra med så är det skoj att arbeta också.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar