Stort tryck efter semlor: "Vi bakade strax under 3 000 semlor"

Full rulle på Sandbergs Konditori i Nybro under fettisdagen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det levererades semlor i snabb fart på Sandbergs Konditori under tisdagen när fettisdagen firades runt om i riket.

I den berömda stenugnen från 1954 på källarplan bakades strax under 3 000 semlor åt Nybroborna under dagen och som såldes sedan vidare.

– Det har varit stort tryck här hela dagen, både folk som har kommit in och köpt och företag samt privatpersoner som har beställt, säger Mats Johansson och fortsätter.

– Vi har bakat och sålt strax under 3 000 semlor här i dag.

De nybakade semlorna med bland annat vanilj, vanliga, blåbär, choklad och lyxvariant gick som smör under dagen och konditoriet i Madesjö hade i år ökat försäljningen av semlor från tidigare år.

– Vi märkte av det som mest för två år sedan och sedan har vi lyckats stegra upp det varje år. I år har vi tagit ytterligare ett steg framåt, säger Mats.

Varför är semlan så populära tror du?

– Jag vet faktiskt inte men vår bulle är god och det säger kunderna också. Den är omtyckt, speciellt den traditionella varianten och den lyxiga, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar