Laddar

Stort tryck efter semlor: "Vi bakade strax under 3 000 semlor"

Full rulle på Sandbergs Konditori i Nybro under fettisdagen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det levererades semlor i snabb fart på Sandbergs Konditori under tisdagen när fettisdagen firades runt om i riket.

I den berömda stenugnen från 1954 på källarplan bakades strax under 3 000 semlor åt Nybroborna under dagen och som såldes sedan vidare.

– Det har varit stort tryck här hela dagen, både folk som har kommit in och köpt och företag samt privatpersoner som har beställt, säger Mats Johansson och fortsätter.

– Vi har bakat och sålt strax under 3 000 semlor här i dag.

De nybakade semlorna med bland annat vanilj, vanliga, blåbär, choklad och lyxvariant gick som smör under dagen och konditoriet i Madesjö hade i år ökat försäljningen av semlor från tidigare år.

– Vi märkte av det som mest för två år sedan och sedan har vi lyckats stegra upp det varje år. I år har vi tagit ytterligare ett steg framåt, säger Mats.

Varför är semlan så populära tror du?

– Jag vet faktiskt inte men vår bulle är god och det säger kunderna också. Den är omtyckt, speciellt den traditionella varianten och den lyxiga, avslutar han.

Relaterade artiklar