Laddar

Stort intresse för fotbollscup – arrangeras två dagar

Lejondagen har sedan starten vuxit kraftigt.

delningar

För tredje året i rad arrangerar Nybrosonen Daniele Guglielmin fotbollsturneringen för skolungdomar Lejondagen i Nybro Sporthall.

Sedan starten har turneringen ökat successivt och tvinga arrangörerna till två dagar i år än tidigare.

– Intresset för Lejondagen är stor. Vi kommer inför i år att köra två dagar i Nybro Sporthall istället för en som vi har kört de två andra åren, säger huvudpersonen Daniele. 

Inför i år har skolungdomar från Karlskrona, Växjö och Oskarshamn visat intresse för den populära ungdomsturneringen, något Guglielmin är nöjd över.

– Vi har hela tiden velat växa och vi har haft potential till det. Dem flesta har sett vår utveckling från starten. Nu är det mer pengar i potten, flera lag så vi är på rätt spår, säger Daniele.

Tillsammans med Fryshuset och Nybro kommun kommer Daniele göra årets Lejondagar till ett helhetsevenemang.

– Det kommer vara mer än en fotbollsturnering i år. Vi kommer ha aktiviteter i samtliga rum som finns att foga över i Sporthallen och fokus kommer ligga på underhållningen. Tanken är att bli den största ungdomsturneringen i hela länet, säger Guglielmin.

Vad är drömmen med fotbollsturneringen Lejondagen? – Drömmen är att det en vacker dag blir lika stort som Nybro Open fast för skolungdomar. Förra året hade vi cirka 800 besökare och i år räknar vi med att ha ungefär 1 200 personer på plats den 3 till 4 november, säger han och fortsätter.

– Det känns skönt att utvecklingen går åt rätt håll. Vi har utvecklats något enormt sedan starten. Vi har dem rätta förutsättningarna för att göra något bra utav det, avslutar Daniele.

Överskottet av pengarna i fotbollsturneringen skänks till barncancerfonden. 

Relaterade artiklar