Laddar

Stororder till Nybroföretag: ”Behöver nyanställa”

Mångmiljonbelopp till Nybroföretag efter beställning av multinationellt bolag.

delningar

Ett utav norra Europas ledande företaget inom teknologier för virtualisering inom IT-infrastruktur finns i Nybro, nämligen Advitum. Tillsammans med leverantören Citrix har parterna, efter ett mångårigt samarbetet, fått en stor beställning av det multinationella bolaget Yaskawa, med ett svenskt huvudkontor i Torsås. 

Robottillverkaren Yaskawa har tillsammans med Advitum och Citrix tagit fram en lösning för att virtualisera bolagets globala IT-nätverk med syfte att öka tillgängligheten och prestandan.

– Vi ville ha den bästa lösningen för att kunna dela information snabbt och enkelt över våra kontor. Tidigare i år implementerade vi en SAP-plattform och med Citrix får vi den bästa SD-WAN-lösningen som leder till en kraftigt förbättrad användarupplevelse utan latens eller fördröjning, säger Andrée Bengtsson, Yaskawa.

Ordervärdet på beställningen är strax över åtta miljoner kronor i den första etappen för Nybroföretaget.

– Vi på Advitum har målmedvetet satsat på att etableras oss som ledande inom virtualisering tillsammans med leverantörer som Citrix. Lösningen som levereras till Yaskawa tillsammans med utmärkelsen Citrix Guld Partner känns som ett kvitto till oss och våra duktiga konsulter som lagt mycket tid på utbildning och certifiering som ett led i att erbjuda högsta möjliga kundnytta, säger VD Markus Persson. 

Den stora ordern innebär att företaget behöver nyrekrytera.

– Vi söker hela tiden efter mer personal och hoppas kunna anställa tre till fyra personer till under året. Affären med Yaskawa är en bidragande orsak till personalbehovet tillsammans med ökad behov hos andra kunder, avslutar Markus Persson.

Lösningen har levererats till Yaskawa i början på året och ska implementeras fullt ut under 2018.