Stökigt när Vikings vände till seger

Nybro Vikings vann efter att ha hämtat in ett tvåmålsunderläge i tredje perioden.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

1 147 åskådare i Liljas Arena fick se en stökig men ack så spännande ishockeymatch under lördagen när Nybro Vikings gästades av Mörrum GoIS.

Serieledarna från Nybro inledde matchen på ett imponerande sätt när Patrik Fransson styrde in 1-0 och Johan Järlefelt satte 2-0 i mitten på den första perioden. Gästerna från Blekinge hittade dock ett reduceringsmål kort där efter men hemmalaget gick till periodvila med en 2-1 ledning.

I andra perioden hettade matchen till ordentligt. Dennis Santesson satte 3-1 till Nybro Vikings men det var inte förrän Mörrums reducering till 2-3 som taket i Liljas Arena lyftes.

Domare Johan Wedin hade en avvaktande utvisning på Robin Wengdahl när Erik Lindström drog på sig ytterligare en för crosschecking, i samma sekund som Wedin blåste i pipan lämnade pucken Gabriel Altbergs klubba och in i mål. Det fick Nybropubliken att se rött som ville ha bort målet men mål blev det och utvisning på Robin Wengdahl.

I slutet av den andra perioden kom sedan kvitteringspucken 3-3 när Brennan Saulnier högg på en retur och 15 sekunder senare skakade Mörrum om Vikings igen. 4-3 kom efter att Khalid Ibrahim åkt slalom i Nybrozon. Men det var inte allt, Erik Lindström hann dra på sig en tvåminutare för boarding innan det var färdigspelat för William Wennström då han åkte ut 5+20 för checking to the head.

Publiken i Liljas Arena hade knappt hunnit tillbaka till sina sittplatser när Mörrum bjöd på ett fint klapp-klapp-spel i spel fem mot tre i inledningen av den tredje perioden. Andreas Grönqvist fick öppet mål och gjorde inga misstag när han skickade in 5-3, 44 sekunder in.

Trots att mycket såg becksvart ut så fortsatte hemmalaget pumpa på och efter tre raka Mörrumutvisningar kunde Patrick Nilsson skicka in reduceringspucken 4-5. Knappt fyra minuter senare höll sig Robin Kokkonen framme och satte 5-5 på en målvaktsretur.

Nybro Vikings satsade allt framåt och gick för segermålet. Med 42 sekunder kvar på klockan kom utdelningen. Rasmus Johansson avlossade skott från blå som Johan Järlefelt touchade. Pucken seglade in bakom Sebastian Ericsson i mål och fullbordade vändningen.

– Det blev onödigt spännande, men så är det. Vi tar för mycket utvisningar och Mörrum har ett bra powerplay men starkt av oss att visa stark moral. Det är skönt att vinna här inne och speciellt en lördagskväll som denna, säger Johan Järlefelt.

Vad hann ni tänka i båset när Mörrum satte 5-3 i inledningen av tredje perioden?

– Det var halvridå och segt så klart. Men vi gnuggade på bra och fick utdelning 4-5. Vi fortsatte sedan trycka på. Segermålet hängde sedan i luften efter 5-5 målet och det kändes som att vi var värda det, säger han.

Ni verkar ha svårt mot Mörrum, speciellt på hemmais?

– Mörrum är inget dåligt lag. De utnyttjar sina lägen så det var jävligt skönt att vinna här i dag. Vi visar att vi ska vidare från den här serien och till playoff, avslutar Järlefelt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar