Stilfullt när duon plockar fram trådlös laddning

Aldrin Zhuta från Trådlöst UF - Foto: Faton Pasho

Duo säljer trädesignade laddstationer till mobiltelefoner: "Ligger rätt i tiden".

delningar

Åkrahällseleverna Aldrin Zhuta och Luan Abazibra har under hösten klurat och knåpa på idéer om att underlätta för mobilanvändare att ladda sina telefoner.

– Jag kan nog säga att många i dagens samhälle upplever problem med sina laddare. Antingen är kabeln för kort eller så går dem sönder, säger Aldrin Zhuta och fortsätter.

– Det jag och Luan ville var att underlätta för samtliga mobilanvändare att ladda sina telefoner på ett simpel sätt och inte behöva tänka på några sladdar eller kablar.

Duons idé utmynnade i ett UF-företag, Trådlöst UF, där de säljer trädesignade laddstationer som laddar mobiltelefonerna trådlöst.

– Det här underlättar för många. Istället för att man ska docka i sin telefon med en kabel för att ladda har vi nu plockat fram en platta som gör det möjligt för telefonen att laddas, säger han och fortsätter.

– Du lägger telefonen på plattan och så startar laddningen. Det blir på ett sätt mer flexibelt och dessutom mer stilfullt i hemmet. För nu kan du ha laddplattan på ett bord i vardagsrummet utan att oroa dig för tråkiga sladdar.

Hur tog ni fram laddstationen?

– Vi skissade på idéer på hur den skulle se ut och sedan skickade vi iväg den till ett företag som tillverkar dem, avslutar Aldrin.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar