Laddar

Speedwaysiffror i superderbyt: ”Fick sikta in oss på försvar”

Kalmar FF tog sig till gruppspel i svenska cupen efter en femetta mot Nybro IF i superderbyt.

delningar

Det var uppdukat för en riktigt fotbollsfest på Victoriavallen när den gamla antagonisten Kalmar FF stod för motståndet. Med en stjärnspäckad trupp, tog det allsvenska laget kommandot direkt i matchen och det var spel mot ett mål större delen av matchen.

Det tog 15 minuter för FF innan man spräckte Kungsmans nolla. Det var matchens gigant, Adrian Edqvist som serverade Mahmoud Eid ett perfekt inlägg. Eid gjorde inga misstag utan kunde enkelt nicka in ledningsmålet 1-0.

Eid hann göra 3-0 innan Fredrik Klitte från Helsingborg blåste av för halvtidsvila. Innan dess hade Adrian Edqvist utökat ledningen till 2-0 på ett alldeles kyligt sätt. Mittbacken Markus Thorbjörnsson hittade Edqvist med en långboll bakom Nybros backlinje, som enkelt kunde chippa in bollen i mål.

De 2 426 åskådarna som befann sig på Victoriavallen den sena augustikvällen fick sedan se Nybro IF reducera i början på andra halvlek innan Kalmar gjorde både 4-1 och 5-1.

– Det känns okej. Det är ett bra Kalmar FF som rullar i 90 minuter. Vi har en del saker som vi kan ta med oss från den här matchen, till exempel målet. Uppbyggnaden från mig och hela vägen upp till Stures nick. Där gör vi det fantastiskt. Sedan ska vi vara nöjda med att vi släppte in fem mål men det kunde ha blivit fem till, säger Nybro IF:s målvakt Alexander Kungsman, som stod för en rad räddningar.

Fyra mål och fyra divisioner skiljde lagen åt efter slutsignalen – kändes det så även på planen?

– Man märktes att det skiljde mycket mellan lagen. Kalmar FF rullade mycket boll. Vi fick sikta in oss på försvar och hålla siffrorna nere, säger Kungsman.

Du gör ett par svettiga räddningar och håller nere siffrorna – hur kändes det att vara tillbaka mellan stolparna?

– För egen del kändes det bra, jag kände mig pigg. De hade många avslut, så jag är nöjd med min insats i dag. Jag hoppas att jag får chansen mer i fortsättningen, avslutade Alexander Kungsman.

I och med segern har Kalmar FF nu kvalat in till svenska cupens gruppspel, som spelas i början på nästa år.

Relaterade artiklar