Sommarutställning bjuder på en rad nyheter

Tredje året i rad sommarutställningen arrangeras.

delningar

För tredje året i rad ordnas Pukebergsområdets sommarutställning i utställningshallen bredvid Designarkivet i Pukeberg.

– Nytt för i år är att konstnären Magnus Gustavsson från Ateljéhus Pukeberg har fått rollen att som curator ta ett samlat grepp om utställningen, skriver gruppen i ett pressmeddelande.

I år bjuder sommarutställningen på en rad nyheter.

– Designarkivet visar skisser av Ulrica Hydman-Vallien till hennes berömda serie Caramba. Konstnärer och formgivare från Ateljéhus Pukeberg ställer ut måleri, glas och keramik, skriver Magnus Gustavsson i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Kalmar läns Hemslöjd visar verk av Raine Navin och Gunilla Skyttla som visar hantverkets och hemslöjdens betydelse för deras konstnärsskap. De visar även verk av levnadskonstnären Staffan Brattström och mästarväverskan Ingrid Peterson.

Även tillverkningsindustrin, Zero belysning och eleverna från Riksglasskolan tar plats.

– Områdets egen tillverkningsindustri, Zero belysning, visar ett urval av sina armaturer. Eleverna från Riksglasskolan visar upp en stor bredd i sina arbeten. I år med fokus på det klara glaset, skriver Gustavsson och avslutar.

– Nytt för i år är att Nybro Konstförening som annars håller till i det gamla brukskontoret på området kommer att visa verk från de konstnärer som kommer att ställa ut hos dem under hösten.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.