Södra kan få pris som årets elfordonsföretag

Företaget kan prisas för sitt bidrag till minskade utsläpp.

delningar

Den 3 juni kommer den kommun respektive företag eller organisation som har bidragit mest till omställningen till laddbara fordon belönas med Laddguldet.

Priset instiftades av Fortum Charge & Drive, 2030-sekretariatet och Power Circle för att driva på klimatmålen till år 2030 från alla håll.

2017 var första året för tävlingen Laddguldet – Sveriges bästa elbilskommun. Vinnare blev Gävle, följt av Östersund och Falun som tog hem andra respektive tredje plats. På delad fjärdeplats kom Stockholm, Jönköping och Kalmar. Förra året vann Lerums kommun samt Ryska Posten.

Inför i år har tävlingen återigen mottagit många nomineringar vilket visar på vilket stort engagemang som finns för Laddguldet. Bland de nominerade företagen och organisationerna finns Södra skogsägarna med säte i både Nybro och Emmaboda.

Tillsammans med Lidl, Bright, Alpina VM 2019 i Åre och Östersund Skidskytte-VM gör Södra upp om förstaplatsen.

– Genom Laddguldet vill vi rikta fokus mot de aktörer som gör konkreta åtgärder och satsningar för att förbättra miljön. Samtliga finalister är föredömen i arbetet med att ställa om till mer klimatneutrala transporter, säger Tobias Henmark, på Fortum Charge & Drive i ett pressmeddelande.

– För att nå målet att transportsektorns klimatpåverkan ska minska med 70 procent till 2030 måste omställningen till eldrift sätta full fart. Ledande kommuner och engagerade företag har en direkt avgörande roll, säger Mattias Goldmann, vd Fores med 2030-sekretariatet i ett pressmeddelande.

Priset delas ut av Sveriges energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman den 3 juni.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar