I samarbete med annonsör

Snabblån är idag ett tryggt och säkert sätt att låna pengar på när ekonomin krisar

Snabblån även kallat smslån var länge en lånetyp med ett oförtjänt dåligt rykte tack vare ett antal oseriösa långivare och höga effektiva räntor. Idag är dock oseriösa långivare ett minne blott och snabblån är nu ett säkert sätt att låna på när behovet av pengar är akut.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Oavsett om man är ett proffs på att spara pengar eller har en vattentät budget så kan en ekonomiskt akut situation uppstå. Det kanske visar sig att husets tak läcker och måste repareras akut eller att bilen går sönder och så står man där utan de ekonomiska medel som krävs för att täcka upp kostnaderna.

Det är här snabblånet har sin plats i det ekonomiska pusslet men det är viktigt att ha rätt inställning till snabblån och vad dem kan användas till. Ett snabblån kan ses som ett verktyg eller hjälpmedel för att rädda upp en ekonomiskt svår situation som inte går att lösa på annat sätt. Det är inte en lånetyp som bör användas för konsumtion, renovation eller andra större planerade kostnader. I de fall då det gäller planerade kostnader är privatlån även kallat blancolån ett bättre och mer kostnadseffektivt lån.

Snabblån erbjuder alla möjligheten till att låna pengar

En av de största anledningarna till att smslån lämpar sig väl vid akuta situationer eller för personer med en strulig ekonomi är deras i regel låga lånekrav. Långivare av denna lånetyp tar vanligtvis ingen UC och betalningsanmärkning brukar inte vara ett problem.

Detta är därför den mest skyddade typen av lån på grund av det faktum att man förblir anonym och ges möjligheten till att ta ett lån under omständigheter som storbankerna eller andra lånetyper inte hade godkänt.

För att hitta ett snabblån eller smslån som uppfyller de önskemål och förutsättningar man har kan man använda sig av olika jämförelsesajter som idag finns tillgängliga på nätet. På dessa sidor kan man jämföra smslån helt kostnadsfritt och väga olika för- och nackdelar som de olika långivarna har.

Snabblån inte så dyrt som många tror

En stor anledning till att många ser ned på smslån eller undviker dem är på grund av deras rykte som extremt kostsamma. Med effektiva räntor på flera hundra procent är det förståeligt att det inte är en speciellt lockande lånetyp men det är här många tar fel. Med sina i regel låga lånebelopp och korta löptider blir den totala kostnaden för ett snabblån aldrig speciellt hög. Ett snabblån på en lägre summa brukar totalt bara bli några hundralappar och att stirra sig blind på den effektiva räntan är sällan ett bra sätt för att avgöra kostnaden för ett snabblån.

Det man dock bör ha i åtanke är att snabblån fortfarande räknas som en högkostnadskredit och ska alltid, oavsett omständighet användas ansvarsfullt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.