Laddar

SM-helgen väntar i Nybro

I helgen arrangeras SM i kubb i Nybro, för 21 året i rad. En tävling som lockar folk till Nybro.

delningar

Arbetet med att förbereda inför kubb-SM i Nybro var i full gång under fredagsförmiddagen. Kubbplanerna ska kritas på den soldränkta idrottsplatsen i Åkrahäll. I helgen är det dags för mästerskapet som firar 21 år i Nybro. General för kubb-SM är Towe Danielsson från Nybro korpen, som är en av arrangörerna.

– Det är alltid lite nervöst på fredagen inför helgen. Men vi är många som är med och förbereder, nästan 20 personer, säger Towe Danielsson.

Kubb-SM lockar folk från hela Sverige till Nybro som vill vara med och delta i tävlingen. På lördag börjar tävlingen, som i år rymmer 53 olika lag. Deltagarna kommer till Nybro av olika anledningar, vissa för att vinna tävlingen och prispotten på 6000 kronor. Andra för att träffa vänner och få en trevlig tid.

– Vi har många kubbspelare. Det är en trevlig helg, där folk kommer för att spela kubb och träffa kompisar. Sen är det några som kommer hit för att vinna också, självklart. De senaste åren har gotlänningarna varit överlägsna, säger Danielsson.

Tävlingen pågår hela helgen, där alla deltagare är garanterade många matcher. Under lördagen spelar de 53 lagen gruppspel, där de bästa kvalificerar sig in till SM-slutspelet. De som inte går vidare till slutspelet, kan göra upp om titeln i Lill-SM istället.

– Vi vill garantera alla som kommer många matcher.

– Det ska vara en trevlig helg och en upplevelse att vara med, säger Danielsson.