Laddar

Skogskoncernen kammade hem åtråvärt pris: ”Stor ära”

Blev utsett till Sverige mest attraktiva arbetsgivare.

delningar

Skogsindustrikoncernen Södra som finns i bland annat Långasjö och Orrefors utsågs under veckan till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i en av världens största employer branding-undersökning.

Koncernen har de senaste två åren avancerat från plats 48 på listan över Sveriges 150 största arbetsgivare till att nu inneha första platsen och därmed bli den första skogsindustriföretaget att kamma hem priset.

– Det är en stor ära att ta emot denna utmärkelse och det är ett pris till alla våra fantastiska medarbetare i Södra. Engagerade medarbetare är och kommer alltid vara det som driver vårt företag framåt. Inom Södra är det inte bara skogen som ska växa. Vi är ett företag som visar vägen där vi tillsammans utvecklas för framtiden. Vi är inte färdiga i vårt arbete men utmärkelsen är ett bevis på att vi är på rätt väg, säger Kamilla Svensson, HR-strateg på Södra.

Över 5 000 personer har deltaglit i undersökningen, där studenter, anställda och arbetssökande i åldrarna 18 till 65 år över hela landet har fått säga sitt.

– Undersökningen talar sitt tydliga språk, Södra är en väldigt uppskattad och eftertraktad arbetsgivare. Resan mot en topplacering i hård konkurrens är otroligt imponerande, säger Johan Lagercrantz, VD på Randstad.

– Strategisk kompetensförsörjning är en avgörande fråga i dag för alla företag för att behålla och stärka sin konkurrenskraft. I Södra lägger vi stort fokus på detta för att attrahera, utveckla och behålla medarbetare. Nu fortsätter vi det arbetet med gemensam kraft för att tillsammans med våra 3 400 medarbetare visa vad det innebär att vara nästa generations skogsföretag, säger Christer Thörn, HR-direktör på Södra.