Skogskoncernen förvärvar nytt företag

Peter Nilsson, VD och koncernchef för Bergs Timber. Foto: Pressbild/Faton Pasho.

Koncernchefen: "Den helt nya anläggningens tekniska standard är hög och dess geografiska belägenhet idealisk ur Bergs Timbers perspektiv".

delningar

Bergs Timber med säte i både Emmaboda och Nybro kommuner har förvärvat företag med bränslepelletstillverkning i Fågelfors.

Koncernen tecknade avtal med AB Fogelfors Bruk om förvärv av samtliga aktier i Fågelfors Hyvleri AB.

Förvärvet slutfördes och aktierna i Fågelfors Hyvleri tillträddes i direkt anslutning till avtalets undertecknande. Av den totala köpeskillingen, 48 miljoner kronor, erläggs 18 miljoner kronor i form av nyemitterade aktier i Bergs Timber.

– Genom förvärvet säkrar vi vår framtida avsättning av biprodukter samtidigt som förädlingsgraden av koncernens totala produktion stiger ytterligare. Den helt nya anläggningens tekniska standard är hög och dess geografiska belägenhet idealisk ur Bergs Timbers perspektiv, vilket borgar för en god konkurrenskraft, säger Peter Nilsson, VD och koncernchef för Bergs Timber och fortsätter.

– Vi är glada att nuvarande ägaren Lars-Ola Svensson kommer att arbeta vidare inom Bergs Timber med bland annat ansvar för försäljning av pellets.

Den förvärvade verksamheten utgörs i allt väsentligt av en helt ny anläggning för tillverkning av bränslepellets med en kapacitet om 100 000 ton per år. Därutöver finns kapacitet för tillverkning av 20 000 ton värmeloggs. En avgörande del av råvaran kommer att hämtas från de biprodukter som genereras vid Bergs Timbers svenska anläggningar.

Övriga verksamheten inom det förvärvade bolaget består av legohyvling, för närvarande med en produktion av cirka 30 000 kubikmeter hyvlad vara per år.

Anläggningen är belägen i Fågelfors i östra Småland med gynnsamma transportavstånd från Bergs Timbers övriga anläggningar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar