Laddar

Skadeskjutet Vikings föll igen

Nybro är nästjumbo i allettan efter fem omgångar.

delningar

I fredags knep Nybro Vikings sina tre första poäng i allettan. På söndagen var det ett minst sagt skadeskjutet lag som kom ut till spel i den tuffa bortamatchen mot Hudiksvall.

– Det är en hyfsat jämn match, men vi har inte det rätta trycket i benen från start av någon anledning. Första målet är billigt och i andra får de ett mål i powerplay och något till som var lite billigt, säger Andreas Holfelt, tränare i Nybro Vikings.

Markus Palmberg, Samuli Kivimäki och Robin Wengdahl kom aldrig till spel. I det tredje bytet utgick lagkaptenen Marcus Mellström efter att ha fått en smäll på tummen. I slutperioden fick även Kim Runermark kliva av på grund av en misstänkt hjärnskakning. Victor Bohman landade på näsan och slog ut två tänder, plus att Patrik Fransson plötsligt började se dåligt på ena ögat.

– Vi avslutade matchen med åtta forwards, vilket givetvis inte alls är optimalt. Trots det skapade vi ändå ett gäng med chanser i tredje innan vi fick reduceringen.

Rasmus Djerf 3-1-mål kom dock för sent. I slutminuten kunde Hudiksvall sätta 4-1 och därmed har Nybro Vikings förlorat fyra av de fem inledande matcherna i allettan.

Vad säger man om starten? – Det är inte godkänt. Det behöver man inte vara Einstein för att förstå. Man hade önskat sex-nio poäng, men nu har vi tre, och det är verkligheten vi får förhålla oss till.

I nästa vecka är det dags för tre nya matcher för Vikings. Nu ska man se över truppen och eventuellt försöka låna in spelare.

– Vi ska undersöka läget i alla fall. Sedan är det ju svårt när alla andra lag är mitt uppe i sina säsonger också, men vi får se.

Relaterade artiklar