Laddar

Sjukdom öppnade dörren för hennes nya yrke

Verksamheten fyller 15 år: "Jag har ett fantastiskt jobb där jag träffar på underbara människor".

delningar

Allt startade när hon började få ont i knäna och var tvungen att råda bot på problemet. 15 år senare är hon frisk som en nötkärna och en verksamhet rikare.

– Jag blev sjuk och fick ont i knäna. När jag kom till läkaren så fick jag vita piller, som hjälpte föga. Efter att ha testat på zonterapi blev jag helt frisk efter sex månader och det var där och då idén om en ny verksamhet skapades, säger 62-åriga Eva Ericson och fortsätter.

– Jag blev nyfiken på det här med zonterapi och beslutade mig för att gå en utbildning på ett år. Det blev starten till min verksamhet, Evas hälsohus som jag öppnade 2003.

I dag är Eva Ericson utbildad certifierad massör och diplomerad zonterapeut.

– Allting har fungerat perfekt och det har gått jättebra från allra första början. Jag har inte haft några problem hittills och hoppas att det håller i sig på den vägen, säger hon.

 

Eva jobbade på Nybro resebyrån i 20 år och hann även jobba på Kährs i fem år innan hon började få ont i knäna. Sedan dess har hon satsat på sin verksamhet och tänker göra det ett tag till i alla fall.

– Jag hade två fantastiska jobb i form av Nybro resebyrå och Kährs, vilket jag spenderade mycket av mitt arbetsliv. Nu har jag återigen ett fantastiskt jobb där jag träffar på underbara människor, vilket jag är tacksam över, säger hon och avslutar.

– Jag har inte långt till pensionen men har ingen tanke på att sluta än. Jag trivs jättebra med mitt arbete och fördelen med det här jobbet är att jag kan gå till arbetet när jag vill. Så när jag väljer att trappa ner kan jag själv bestämma när jag vill jobba och hur mycket.