Sju av tio småföretagare ser stora expansionsmöjligheter

Småföretagsbarometern har kommit med sin senaste rapport. "Den positiva bilden stämmer överens med det vi ser".

delningar

Konjunktursenkäten, småföretagsbarometern, som redovisar hur småföretagare runtom i Sverige uppfattar och har för förväntningar på den ekonomiska utvecklingen de kommande 12 månaderna. Det är Sveriges största konjunktursundersökning och den har genomförts sedan 1985. Undersökningen presenteras av Företagarna, Swedbank och Sparbankerna.

I den senaste undersökningen framkommer det att Kalmar läns konjunktur utvecklats starkt och att endast Östergötlands län noterar en högre konjunktursindikator. Men att tillväxttakten till det kommande året förväntas mattas av.

Det framkommer också att 71 procent av länets småföretagare ser stora expansionsmöjligheter och att sysselsättningstillväxten ligger över rikssnittet och att den har ökat under det senaste året.

– Den positiva bilden stämmer överens med det vi ser och vi ser fram emot att vara en del av fler spännande investeringar framåt, säger Marie Fuhr Ohlsson, kontorschef Swedbank Kalmar, i den rapport som tagits fram

Det största hindret för en ökad tillväxt handlar om att hitta lämplig arbetskraft. Tuff konkurrens samt finansieringssvårigheter nämns också som två andra faktorer.

Lönsamheten bland småföretagarna i länet är god och efter två års avmattningar har tillväxten återhämtat sig och tillväxttakten har ökat kraftigt i företagen – en utveckling som just nu placerar sig högre än riksgenomsnittet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar