Sista sex väntar för Vikings: "Gäller att vi sätter tonen"

Nybro Vikings gästas av Helsingborg när Vårettan går in i sista omgångarna.

delningar

Nybro Vikings hade chansen att haka av Kalmar HC i racet om playoff-platserna. Istället blev sju poängs försprång en poäng när Kalmar HC vann derbyt i Liljas Arena inför 2 247 åskådare.

Efter en spel ledig helg väntar nu de sista sex omgångarna för Vikings och de inleds med ett möte mot Helsingborg på hemmais. Ett Helsingborg som kommer till Nybro med kniven mot strupen.

– Det blir en tuff uppgift. Vi går in i sista sex omgångarna nu så det gäller att komma igång och se till att vi sätter tonen för de resterande matcherna, säger huvudtränare Nicklas Vikström och fortsätter.

– Helsingborg är ett kämpande lag och det gäller att vi gör rätt saker mot de.

Vad innebär rätt saker?

– Vi måste fortsätta gå på mål, vara tydliga i vårt spel och vi måste våga försvara oss. Det är många av de små detaljerna som kommer att bygga en helhet. På onsdag är det jätteviktigt att vi sätter det för att lyfta det inför fortsättningen, säger han.

Derbyförlust senast – hur har ni tagit er vidare från det?

– Vi har analyserat matchen och tittat på det vi gjorde bra och det vi gjorde dåligt. Nu hoppas vi att vi har slätat över några små delar till som vi förhoppningsvis blir bättre på, säger han.

Nybro Vikings går i och med onsdagens match i ett tufft schema med match varannan dag i princip då spelschemat avslutas med möte mot Kalmar HC i Iffehallen den 18 februari.

– Det är roligt. Det är gutt när man får spela varannan dag. Det är det här som tar fram karaktär och det är det här som är en del av hockeylivet. Det ska bli sjukt häftigt, säger han.

Hur ser truppläget ut?

– Den är magisk, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar